Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jaroslavl se vrátila do KHL vítězně, Slovan doma prohrál

Moskva - Hokejisté Jaroslavle se po roční přestávce vynucené tragickou leteckou nehodou vrátili do KHL vítězstvím. Den před výročím neštěstí, při kterém loni 7. září zahynulo 44 lidí, vyhráli na ledě Novosibirsku 5:2. Naopak hokejistům Slovanu Bratislava pod vedením českého trenéra Rostislava Čady premiéra nevyšla. Vítěz uplynulého ročníku nejvyšší slovenské soutěže v souboji nováčků KHL podlehl na svém ledě před vyprodaným hledištěm ukrajinskému Donbassu.

Ilustrační foto
zdroj: ČT24

Klub ve stínu tragédie vynechal minulou sezonu, od nuly vybudoval nové mužstvo a podle odborníků patří k favoritům na zisk Gagarinova poháru. Vedení Lokomotivu dokonce odmítlo velkorysou nabídku KHL, že bude mít jistotu play-off a bude si moci vybrat po jednom hráči z ostatních celků.

První branku nového Lokomotivu dal v desáté minutě úvodní třetiny Alexander Černikov, který vyrovnával na 1:1. Za výhrou poté Jaroslavl dvěma brankami ve druhém dějství nasměroval švédský obránce Staffan Kronwall, když zařídil vedení 4:2.

Petružálek přihrál na vítězný gól Chabarovsku

Už druhé utkání v nové sezoně má za sebou Chabarovsk, kterému k vítězství 3:2 v prodloužení nad Atlantem Mytišči pomohl asistencemi Jakub Petružálek. Český reprezentant přihrál na dva góly Alexandru Osipovovi, včetně toho vítězného v druhé minutě prodloužení.

Ve středečním duelu proti Atlantu si Petružálek při vítězství 3:1 připsal jednu přihrávku. Po dvou duelech má tedy na kontě tři body.

Slovan doma nestačil na Doněck

Slovenskému týmu vyšel úvod, už ve druhé minutě s přispěním soupeřova brankáře vstřelil gól útočník Milan Kytnár. Domácí pak nevyužili přesilovku. Naopak v 17. minutě krátce po skončení početní výhody ukrajinského celku inkasovali po střele českého obránce Karla Pilaře, kterou ještě tečoval jeho spoluhráč Jevgenij Beluchin. 

Ve druhé třetině se hra zrychlila a ze šancí na obou stranách vytěžil bratislavský klub k radosti zaplněné haly s kapacitou přes 10 000 fanoušků vedoucí gól. Donbassu se ale v poslední minutě této části hry podařilo vyrovnat v přesilovce.

V poslední třetině se ukrajinský klub pod vedením bývalého kouče slovenské reprezentace Júliuse Šuplera dostal poprvé v zápase do vedení. A vítězství mu necelých pět minut před koncem utkání pojistil střelou pod horní tyč Fredrik Pettersson po přihrávce dalšího Čecha v dresu Donbassu útočníka Lukáše Kašpara.

"Mě nezklamalo nic. Já jsem byl spokojen s prvními dvěma třetinami, kdy se hráči nelekli tlaku prvního utkání doma a hráli aktivně. Byla to taková daň zkušenosti v KHL, že těch málo chyb, které jsem udělali, soupeř využil," řekl po zápase trenér Slovanu Čada.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články