Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Jaroslavl se na počest zesnulého Rachůnka utká se Zlínem

Zlín - Na počest odchovance Karla Rachůnka, který loni zemřel při leteckém neštěstí, se zlínský extraligový tým utká s hokejisty Lokomotivu Jaroslavl. Duel se uskuteční 9. listopadu ve Zlíně, kde bude mužstvo Jaroslavle předtím pobývat na pětidenním tréninkovém kempu. Výtěžek zápasu půjde na charitu. Za domácí celek nastoupí také Rachůnkovi bratři Ivan a Tomáš. Očekává se účast mnoha slavných hokejových jmen, záležet bude ale také na tom, zda začne NHL.

Karel Rachůnek
zdroj: ČT4

Bývalí Rachůnkovi spoluhráči a přátelé by se měli zúčastnit úvodního vzpomínkového aktu, kdy bude pod střechu haly zavěšen Rachůnkův zlínský dres. "Bude to večer, který bude emotivní pro všechny Zlíňáky. Střetnou se dva osudové Karlovy kluby," uvedl primátor Zlína Miroslav Adámek. Vstupné na utkání bude stejné jako při extraligových zápasech, kromě členů fanklubu nebude nikdo mít možnost rezervace.

Výtěžek celé akce půjde na charitu, o konkrétních příjemcích rozhodne rodina se zástupci města. "Velká část určitě půjde postiženým do Velehradu, kam Karel často jezdil a podporoval je. Pomáhal také sledge hokeji a dalším," řekl otec zesnulého hokejisty Karel Rachůnek starší, který utkání inicioval.

Pieta za tragicky zesnulé hokejisty
zdroj: Isifa autor: EPA/TATYANA ZENKOVICH

Na zápas budou vyrobeny speciální dresy v tradičních zlínských barvách, ale bez sponzorů. "Jedna sada bude se jmény zlínských hráčů, předpokládám, že si je budou chtít nechat. Druhá bude stejná, jen ponese jméno Karla Rachůnka, hráči v nich vyjedou na rozbruslení, poté je podepíší a uspořádá se dražba. Výtěžek opět půjde na charitu," řekl primátorův náměstek Ondřej Běták.

Ruský klub dal při svém soustředění přednost Zlínu před Švýcarskem. "Dáváme k dispozici zdarma pro tréninkové účely Lokomotivu tréninkovou plochu, posilovnu a zajišťujeme i atletický stadion v případě příznivého počasí," uvedl mluvčí PSG Zlín Roman Ordelt s tím, že hráči budou ubytovaní v centru města.

Při loňském zářijovém neštěstí hokejistů Jaroslavle zahynuli z českých hráčů také Jan Marek a Josef Vašíček, mezi oběťmi byla i slovenská hvězda Pavol Demitra. Při havárii startujícího letadla zahynulo 44 z 45 lidí na palubě, přežil jen palubní inženýr, který se v okamžiku pádu nacházel v zádi letounu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články