Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Jandač: Zkušenější soupeř by nás asi více trestal

S průběhem celého zápasu se Švýcarskem (5:2) trenér národního týmu Josef Jandač spokojený nebyl. Po utkání přiznal, že se jeho svěřenci nechali uspokojit. Jandač míní, že zkušenější soupeř by českému týmu způsobil větší problémy. Přímý přenos utkání Česko - Švýcarsko vysílá živě od 17:00 exkluzivně web ctsport.cz

Josef Jandač
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"První třetina byla dobrá, potom už to bylo horší. Začali jsme tam trošku kupit chyby. Myslím, že po první třetině přišlo malinko takové to české uspokojení a potom soupeř pochopitelně vysunul forčekink a my jsme začali dělat chyby pod jejich napadáním. Dávali jsme jim laciné puky a jen díky jejich nešikovnému řešení nedošlo na větší drama. Zkušenější soupeř by nás tady asi více trestal," připustil Jandač.

V týmu má hodně mladých hráčů, kteří předvedli velkou chuť, ale také řadu chyb. "Je to taková ta hra s hlavou a psychikou. My první třetinu dobře nastoupíme, máme tam dobré momenty, ale 2:0 na to, co jsme v první třetině předváděli, je málo. Pak trochu opadne hlad po gólech a začneme situace přehrávat, místo toho, abychom je řešili s tlakem a důrazem do brány. Soupeř může ožít třeba gólem z přesilovky a je to hned jiné," podotkl.

Josef Jandač: "Pak je to o tom, aby kluci byli natolik sebevědomí a věděli, že je to nemůže položit a nekupili jednu chybu za druhou. Z mého pohledu tam malinká nervozita byla." 

Hlavně čtvrtá formace složená výhradně z mladíků Martina Kauta, Davida Tomáška a Jana Ordoše byla hodně vidět. Pardubičtí Tomášek a Kaut si připsali shodně po dvou asistencích. "Mají dobrý pohyb, dobré věci dopředu, tam mi to malinko připomínalo tým Severní Ameriky do 23 let ze Světového poháru, kdy byla radost se na ten hokej dívat. Ale ty chyby tam mají, ve hře dozadu jsou tam velké nedostatky," zdůraznil Jandač.

Mladé hráče si chce co možná nejlépe prověřit. "Jsou tady od toho, ale na druhou stranu - mládí není zásluha. Ti kluci musí něco předvést. Není to o tom, že si tady jen budeme říkat, jak je to budoucnost našeho hokeje a podobně. Musí něco odvést na ledě," prohlásil Jandač.

Sestava pro čtvrteční odvetu bude lehce obměněná. "Romana Červenku chci do hry, Michala Birnera ještě asi pošetřím, ať si orazí s kolenem. Chtěli jsme dát zítra volno dvěma bekům a odehrát zápas na šest obránců, ale tím, že nám dnes vypadl ze hry Galvas, tak půjdeme do zápasu se sedmi beky," nastínil Jandač.

"Ještě nevím jistě, koho nahradí Červenka, ale pokud nebudou nějaké další problémy, tak bych nechal orazit Michala Řepíka. V brance nastoupí podle původního plánu Patrik Bartošák," doplnil Jandač.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články