Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Jandač vyhlíží příjezd dalších posil před MS, Sobotka možná zamíří do NHL

Praha – Další část přípravy na květnové mistrovství světa mají za sebou čeští hokejisté. V neděli, kdy budou tréninky v Praze pokračovat, by se měli na srazu trenéru Josefu Jandačovi hlásit další nové tváře - obránce Tomáš Kundrátek a útočníci Roman Červenka, Jiří Sekáč a Robert Kousal. Otazník visí nad Vladimírem Sobotkou, který možná půjde do NHL.

Trenér národního týmu Josef Jandač a obránce Adam Polášek během tréninku
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Součástí dalšího cyklu budou i první přípravné zápasy, ve středu 12. dubna a o den později se tým v Chomutově utká s Norskem.

Trenér Josef Jandač by měl mít k dispozici už 30 hráčů, mezi kterými je však i Vladimír Sobotka, jehož připojení je nejisté. Není totiž vyloučeno, že zkušený centr odejde ještě v této sezoně do zámořské NHL. V minulých dnech ukončil předčasně smlouvu v Omsku a nyní tak může zamířit do St. Louis.

Partnerka Michala Birnera zase příští týden očekává narození dcery a útočník Fribourgu tak dostane na zápasy zřejmě volno. "Jsme domluveni, že s námi bude trénovat a poté odjede. Termín mají na středu, takže asi hrát nebude. Pokud by se termín posunul, tak budeme reagovat," řekl Jandač. Předpokládá, že do soubojů s Norskem ještě nezasáhnou ani Červenka, Kousal a Sekáč.

Obránce Kundrátek zřejmě hrát bude i proto, že v kádru je nyní bez něj sedm beků. "Tomáš nám řekl, že je v plné permanenci, takže pokud bude připraven, nastoupil by i do zápasů. Ještě si o tom promluvíme, až se připojí k týmu," uvedl Jandač na adresu hráče, který je po skončení klubové sezony s rodinou v Kanadě.

Národní tým má za sebou už tři týdny přípravy, s níž je Jandač spokojený. "Byla výborná. Snažili jsme se to hráčům udělat pestřejší. První týden byl zaměřený na bruslení, aby se rozjezdili. Poté, když jsme počet doplnili na čtyři pětky, tak jsme se zaměřili na systémové věci. Druhý týden hlavně z hlediska útoku, třetí na obranu," popsal osmačtyřicetiletý kouč program minulých dnů.

Již s předstihem avizoval, že i nadále chce v kádru držet vyšší počet hráčů a rozložit mezi ně přípravné zápasy před MS. "Chceme, aby hráči byli svěží a měli energii. Potřebujeme, aby byli před začátkem turnaje odpočatí. Pak je šance něco uhrát," podotkl.

"Na posledních turnajích se Američané a Kanaďané od čtvrtfinále zlepšovali a evropské týmy trošičku padaly, protože měly za sebou dlouhou přípravu se zápasy, které taky stojí síly," poukázal Jandač například na devět duelů českého týmu před startem MS v minulém roce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články