Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Jandač: Věřím, že v důležitém zápase to proti Rusům vyjde

Paříž – Co zápas s Ruskem, to pro český tým porážka. Takové pravidlo alespoň platilo v seriálu Euro Hockey Tour. Trenér Josef Jandač však věří, že ve čtvrtečním čtvrtfinále mistrovství světa se jeho svěřencům podaří bilanci změnit, a navážou tak na výsledek přípravného zápasu před Světovým pohárem, kdy Češi v Praze sbornou porazili 2:1 po samostatných nájezdech. To byla jediná česká výhra z šesti vzájemných soubojů v sezoně.

Josef Jandač
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Věřím, že jak to někdy bývá, že to v tom důležitém zápase vyjde," řekl Jandač, který musel s hráči i členy realizačního týmu čekat na jméno soupeře až do posledních utkání základní části. Večerní výhry Kanady nad Finskem a Německa nad Lotyšskem rozhodly o tom, že se Češi utkají s Ruskem v Paříži.

Tým se už s předstihem rozhodl, že bude ve středu trénovat v Paříži a až poté by se případně vlakem přesunul do Kolína nad Rýnem. I s ohledem na vyrovnanost ve skupině A se Češi připravovali na možné souboje se Švédskem, Ruskem i USA. "Zápasy máme nahrané a videokouč nám je připravoval," uvedl Jandač.

Vzájemná utkání ČR - Rusko na MS za posledních 10 let:

2008 (Québec): ČR - Rusko 4:5 PP (základní skupina)

2010 (Kolín nad Rýnem): ČR - Rusko 2:1 (finále)

2011 (Bratislava): ČR - Rusko 3:2 (osmifinálová skupina) a 7:4 (o 3. místo)

2012 (Stockholm): ČR - Rusko 0:2 (základní skupina)

2016 (Moskva): ČR - Rusko 3:0 (základní skupina)

V kvalitě potenciálních soupeřů neviděl rozdíl. "Všichni mají vysokou kvalitu. Rusové tady byli až do dneška docela nekompromisní, vůbec nedostávají branky. Mají velmi silné mužstvo. Amerika totéž," řekl. Sborná je zatím nejlépe střílejícím týmem na šampionátu a až do dnešní prohry 3:5 s USA měla i nejlepší defenzivu.

"Pro nás může být malinko výhoda, že jsme s nimi hráli v Budějovicích a bylo to dobré utkání. Tolik hráčů už jim nepřijelo. Víme, že proti nim můžeme podat dobrý výkon," řekl útočník Michal Řepík a poukázal na prohru se sbornou na Českých hrách na konci dubna 3:4 po samostatných nájezdech. Oba týmy však v utkání šetřily hlavní hvězdy z NHL Jakuba Voráčka, Jevgenije Kuzněcova nebo Artěmije Panarina.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články