Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Jandač: Švédské hry nám něco naznačily. Zanalyzujeme si to

Göteborg - Hokejová reprezentace si ze tří startů na Švédských hrách připsala jedinou výhru. Ukázalo se mnoho pozitiv, ale také negativ. Turnaj však splnil to hlavní - kouči Josefu Jandačovi a jeho kolegům napověděl směrem k vrcholu sezony.

Švédské hry byly posledním turnajem Euro Hockey Tour s přívlastkem testovací. "Zase nám to tady samozřejmě něco naznačilo. Každá účast hráče něco odhalí. Jsou to velice těžké zápasy a ukáže to přednosti i nedostatky. Zanalyzujeme si to. Nechci tady teď jmenovat, kdo má na mistrovství světa blíž a kdo dál. Zase ale máme směrem k závěru sezony jasněji," řekl Jandač.

Přesto byl u jednoho jména konkrétní. Pavel Francouz odchytal větší porci minut, než se původně čekalo. "Pavel byl jedním z našich nejlepších hráčů, ne-li tím úplně nejlepším. I dnes proti Rusům nás držel a dal nám šanci zápas vyhrát. Určitě udělal velký krok směrem k mistrovství světa a o nominaci si výrazně řekl. Navíc podává stabilní výkony v lize a už loni na mistrovství světa jako nováček zachytal dobře. Jsme rádi, že se mu daří. I tady to potvrdil," ocenil.

Hra v oslabení se na turnaji ukázala možná nejpalčivějším problémem. "Nebylo to tady v tomto směru úplně ono. A tím neubráněným oslabením se to pak naklopilo pro Rusy. Uhrát to momentum zápasu ve druhé třetině, dalo se to utkání asi zvládnout. I když si myslím, že Rusové byli lepší. Na vyložené šance nás jasně předčili. A dokázali si v nich poradit," podotkl Jandač.

Je nám líto, video expirovalo.
Jandač: Zlepšili jsme přesilovky, ale zase nevycházela oslabení

Naopak se mu vcelku zamlouvala hra v početní výhodě. "Přesilovky jsme hráli docela dobře. Takže se nám to otočilo oproti minulému turnaji, kdy byly horší přesilovky a lepší oslabení. Určitě nemůžu upřít hráčům nasazení a bojovnost, ale v určitých momentech nám možná chyběla taková ta hokejovost. A také jsme dělali chyby. Dnes jsme jich směrem dozadu na naší polovině udělali dost, podobně jako ve čtvrtek se Švédy. Zápas s Finy nám mezitím extrémně vyšel," konstatoval Jandač.

Věří, že rezervy se bude dařit s blížícím se šampionátem v co možná největší míře odstraňovat. "Nám vždy ten daný turnaj vyšel v něčem. Nelze se zaměřit jen na jednu věc. Abychom turnaj mohli vyhrát, musí tam být součinnost všech věcí, tedy oslabení i přesilovky, samozřejmě hra pět na pět," uvedl Jandač.

Tréninkové kempy plánuje začít od 20. března. "To budeme svolávat hráče, kteří budou volní ze soutěží a vypadnou, nebo kluky, co skončí už na konci února a budou mít chvilku volno a třeba si zajedou i někam na dovolenou vyčistit hlavu. Pak se zapojí zpět do přípravy. Pochopitelně začneme i kontaktovat hráče v Americe," nastínil Jandač.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články