Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Jandač: Postupně jsme přidávali na obrátkách a zaslouženě jsme to otočili

České Budějovice - Otočení výsledku z 0:2 na 3:2 proti Finsku potěšilo trenéra české hokejové reprezentace Josefa Jandače. Jeho svěřenci již v 8. minutě prohrávali se Seveřany o dvě branky, ale v dalším průběhu dokázali soupeře přehrávat a svoji aktivitu proměnili i v góly. Češi tak vstoupili v Českých Budějovicích vítězně do domácích Carlson hokejových her.

Josef Jandač
zdroj: ČTK/Pancer Václav

"Neměli jsme nejšťastnější vstup do zápasu. Hráli jsme celkem dobře, ale soupeř se k nám dostal poprvé do třetiny a hned z toho byl gól. Vzápětí přišel po podobné situaci další. Moc příjemné to nebylo, ale na druhou stranu bylo ještě dost času se zápasem něco udělat," řekl Jandač po utkání.

Češi snížili již v 15. minutě, kdy se prosadil aktivní Roman Červenka. Ve druhé třetině vyrovnal Jan Rutta a ve třetí části dokonal obrat Robin Hanzl. "Postupně jsme přidávali na obrátkách a zaslouženě jsme utkání otočili," pochvaloval si Jandač. "Prohrávat a zápas otočit není na takové úrovni jednoduché. Cení se to," doplnil. Jandač ocenil i výkon brankáře Petra Mrázka, jenž inkasoval gól hned z první střely.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Finsko

"Začátek byl pro něj nepříjemný, stejně tak pro celý tým. Pak se z toho oklepal a ve druhé třetině toho tolik neměl. A ve třetí už byl spolehlivý," řekl reprezentační kouč, jenž s předstihem potvrdil, že v sobotu proti Švédsku bude chytat Pavel Francouz a v neděli se do branky vrátí Mrázek. V současném kádru reprezentace je i s posilami Tomášem Plekancem a Davidem Pastrňákem, kteří se k týmu teprve připojí, 33 hráčů.

Řada z nich tak bojuje o nominaci na MS. "Samozřejmě se nám to nějakým způsobem krystalizuje, ale ještě máme před sebou dva zápasy. Musíme nakládat s informací, že nám přijedou Plekanec a Pastrňák. Máme tady pět útoků, tenhle počet budeme brát na šampionát. To znamená, že někdo nepojede," uvedl Jandač. Aktivitu hráčů si ale pochvaluje. "Všichni se o to rvou, za což jsme rádi. Nechceme dělat žádné závěry, nejsme ani o všem přesvědčení," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články