Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jandač: Nebyli jsme lepším týmem, hodně nám pomohli brankáři

Reprezentačního kouče Josefa Jandače úspěšná obhajoba prvenství na turnaji Carlson Hockey Games potěšila, ale zároveň ji nepřeceňoval. Výsledky byly dobré, ale ve hře zároveň mnoho rezerv. Z týmu připravujícího se na mistrovství světa vypadli brankář Patrik Bartošák a útočníci Jakub Orsava s Janem Ordošem. Ve výběru zůstává 35 hráčů - tři brankáři, 13 obránců a 19 útočníků.

Josef Jandač na střídačce národního týmu
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Vítězství, bodový zisk, ještě k tomu doma, to je samozřejmě příjemné a potěšující, ale víme, jak to je. Týmy, které tady byly, nebyly ještě v těch nejlepších sestavách, také čekají na své nejlepší hráče," řekl Jandač.

Na větší nápovědu pro mistrovství světa v Dánsku, jež začne za necelé dva týdny, je podle něho brzy. "Čeká nás ještě jeden turnaj, chodili jsme do toho v různých sestavách, více se ukáže třeba ve Švédsku," připomněl nadcházející závěrečný podnik série EHT.

Potěšil hlavně výkon gólmanů

Tíhu turnaje se s kolegy snažili rozložit na co nejvíce hráčů. "Dali jsme šanci mladým klukům a na to, že jsme vyhráli s plným počtem bodů, tak jsme v turnaji nehráli nijak moc dobře. Ve všech těch utkáních jsme měli lepší i horší momenty, ale nebyli jsme lepším týmem. Brankáři nám hodně pomohli," zdůraznil Jandač.

Je nám líto, video expirovalo.
Jandač: Výkony našich brankářů nám uhrály zápasy

Právě výkony brankářů vyzdvihl mezi největšími plusy. Pavel Francouz, Dominik Furch i proti sborné David Rittich inkasovali shodně vždy jen jednou. "Davidovi se ten debut povedl. Jeho kvalitu známe, asi ne nadarmo si zachytal v NHL a má za sebou tu průlomovou sezonu do ní. Je to určitě podložené nějakým výkonem, kvalitu dnes potvrdil," řekl uznale Jandač.

Devětačtyřicetiletý trenér může mít alespoň v tomto ohledu příjemné dilema, na koho z tria vsadit, neboť ať vybere nakonec kohokoliv, neměl by nijak významně minout. "Všichni tři tady podali výborné výkony. Máme ještě tři zápasy a pochopitelně mistrovství světa je náročný turnaj, takže to nebude jako třeba na olympiádě, že bychom vsadili na jediného brankáře," uvedl Jandač.

"Dalším pozitivem z tohoto turnaje je, že jsme zápasy rozhodli ve speciálních týmech, proměnili jsme přesilovky, v oslabení jsme hráli dobře. I když jsme dnes dostali gól v oslabení. Měli jsme tu hru docela dobře připravenou, to mě potěšilo," podotkl Jandač.

Nedůslednosti v obraně

Ani nad minusy ale nemusel dlouho přemýšlet. "Nepotěšily mě určité pasáže, kdy jsme hráli nedůsledně v obranném pásmu, jasné kotouče, které jsme měli na holích, jsme někdy dávali soupeřům, takové ty laciné chyby, drobnosti, které by se nám potom nemusely vyplatit, ale to patří i k tomu, že mužstvo bylo hodně nezkušené," konstatoval Jandač.

Jde do tuhého, stříbří se finální nominace

"Půjdeme dál jen se třemi brankáři, budeme si držet deset beků a uvidíme, jaký bude zdravotní stav těch ostatních. Mozík v úterý přijde a zkusí to, i podle toho budeme reagovat. Sledujeme situaci v zámoří a budeme mít k dispozici Frka s Faksou," řekl Jandač.

V NHL je dalším vyřazeným týmem New Jersey, z týmu Devils by tak mohl být v případě zájmu k dispozici útočník Pavel Zacha. "Je to čerstvé, kontakt proběhl a uvidíme, jak to dopadne," nechtěl Jandač předbíhat událostem.

Stejně s nadhledem bere i vývoj dalších sérií play-off o Stanleyův pohár. "Uvidíme, jak se to vyvine, třeba Washington prohrával 0:2 na zápasy, ale teď vede 3:2. V kádru Capitals máme tři hráče (beky Jakuba Jeřábka s Michalem Kempným a útočníka Jakuba Vránu), takže z toho jsem akorát naštvaný," prohlásil Jandač.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články