Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jandač: Druhá třetina měla parametry, jaké jsme si představovali

Chomutov - Vydařená druhá třetina pomohla hokejové reprezentaci k jednoznačné výhře 4:0 nad Norskem. Trenér Josef Jandač byl s výsledkem vcelku spokojený, našel však na duelu i záporné stránky. Mrzelo ho například, že Češi ve třetí dvacetiminutovce nepokračovali ve výkonu z předešlé části a nevyhráli vyšším rozdílem. Uvědomoval si ovšem, že většina hráčů nastoupila k zápasu po dlouhé přestávce. Řada z nich hrála naposledy 18. února.

"Začátek nebyl špatný, prvních deset minut bylo dobrých. Ale poté jsme trochu polevili a soupeř vystrčil růžky. Druhá třetina měla parametry, jaké jsme si představovali. Vyjádřili jsme je herně i gólově," řekl Jandač.

Za slabším začátkem podle něj mohla být právě delší zápasová pauza. "Možná chvilku trvalo, než se hráči rozehráli. Nebyla tam z naší strany šikovnost v předbrankovém prostoru. Ve druhé třetině, tím, jak jsme dali rychlé góly, se mužstvo uvolnilo a hrálo lépe. S náskokem se hraje dobře," uvedl.

Ve třetí části hra českého týmu opět poklesla. "Trošku se dohrávala. Přitom jsme chtěli hrát stejně jako za stavu 0:0. S chutí, s nasazením. Ale myslím si, že jsme malinko polevili a soupeři nabídli i přesilovky. Jen díky Francouzovi jsme udrželi nulu," ocenil Jandač výkon Pavla Francouze.

"Byly tam dobré i horší věci, od toho ale jsou přípravné zápasy. Aby nám to ukázaly," řekl klidně. Francouz si připsal 26 úspěšných zákroků a udržel čisté konto. "Má dobrou sezonu a teď na to navázal. Nula hovoří za vše. Měl těžké momenty, ale udržel ji. Jeho výkon byl výborný," hodnotil Jandač, který podle všeho bude mít na MS k dispozici kvalitní brankáře. V sezoně se v národním týmu dařilo i Dominiku Furchovi, z NHL se k týmu příští týden připojí Petr Mrázek.

"Doufám, že to tak bude. Nechci ale teď předjímat, na jména se nehraje. A že mají hráči předčíslí z Ameriky, nezaručuje, že to bude super. Kluci musí všichni pomoct, přiložit ruku k dílu, připravit se a odvést svůj nejlepší výkon," podotkl Jandač. 

Reprezentace se s Norskem v Chomutově utká i ve čtvrtek a v české sestavě dojde k několika změnám. Místo Francouze bude chytat Furch, v obraně čeká premiéra Jana Košťálka, v útoku pak dostanou šanci Michal Birner, Petr Vrána a Michal Řepík. "Uvidíme, zda tam nebudou nějaké šrámy, že bychom někoho ještě pošetřili. Ještě také zvážíme, zda nenasadíme Sekáče, Kousala a Červenku," uvedl Jandač.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články