Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Jandač doplnil soupisku. Poslední dvě místa zabrali Šulák a Furch

Paříž – Soupiska českých hokejistů pro šampionát je kompletní. Poslední dvě volná místa zabrali před závěrečným utkáním ve skupině proti Švýcarsku obránce Libor Šulák a brankář Dominik Furch. Zadák Jan Kolář a útočník Jakub Lev, kteří se s týmem rovněž připravovali, se vydají domů.

Libor Šulák
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Třiadvacetiletý Šulák se stane osmým obráncem na soupisce a bude na velké mezinárodní akci debutovat. Hned po dopsání by se mohl objevit i v zápase, protože na duel se Švýcary počítá kouč Josef Jandač s osmi beky a dvanácti útočníky.

Šulák si odbyl v národním týmu premiéru v přípravě na letošní MS. Na kontě má šest utkání a tři asistence. Po dvou sezonách strávených v EBEL v dresu Znojma už má na příští ročník uzavřený kontrakt ve Finsku s Pelicans Lahti.

O zařazení sedmadvacetiletého Furcha bylo dopředu jasno a připíše si druhou účast na světovém šampionátu. Současná trojka týmu se loni na MS v Moskvě střídala o místo v brance s Pavlem Francouzem, který se letos dělí o místo v brankovišti s Petrem Mrázkem.

Třicetiletý Kolář nenaváže na předešlé tři roky, kdy pravidelně na šampionátech startoval. Zadák Chabarovsku debutoval na velké akci v roce 2014 v Minsku, pak nechyběl na domácím šampionátu v Praze ani loni v Rusku. O čtyři roky mladší Lev, nová posila Vítkovic, se nedočkal debutu na MS.

Je nám líto, video expirovalo.
Švýcaři budou houževnatí, vědí Češi
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články