Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Jandač do KHL? Kouč reprezentace má podle ruských médií namířeno do Magnitogorsku

Od reprezentace do KHL. Tak by podle spekulací ruských médií měla vypadat budoucnost Josefa Jandače. Kouč národního celku, který podle všeho u reprezentace po mistrovství světa skončí, má údajně namířeno do Magnitorsku. Sám trenér možnost návratu do Kontinentální ligy nevyloučil, ale nic domluveného podle vlastních slov nemá.

Josef Jandač
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

Jandač před časem vedl Lva Praha, zájem o něj měly také jiné kluby KHL. Nyní se podle championat.ru ujme loňských finalistů z Magnitogorsku. "Je pravda, že nějaká jednání z Ruska byla, ale v žádném případě nic není uzavřeno," řekl Jandač.

Po odvolání Ilji Vorobjova v průběhu sezony se na pozici hlavního kouče Metallurgu posunul bývalý hráč NHL a ruský reprezentant Viktor Kozlov. Ten by nyní měl být Jandačovým asistentem. "Něco podobného jsem už v minulosti zažil. Oťukávání možná probíhá, ale nic konkrétního. Plně se soustředím na práci u národního týmu," uvedl Jandač.

Je nám líto, video expirovalo.
Jandač o budoucnosti: Zatím jasné plány nemám. Zájem z KHL ale je

Ani vedení reprezentace nechce Jandačovu budoucnost komentovat. "Národní mužstvo pod vedením Josefa Jandače se připravuje na mistrovství světa, to je jednoznačná priorita. Otázkami týkajícími se dalšího obsazení trenérských pozic reprezentace se bude zabývat výkonný výbor v červnu," uvedl pro hokej.cz tiskový mluvčí hokejového svazu Zdeněk Zikmund.

V Magnitogorsku hraje český útočník Jan Kovář, s nímž vedení klubu v současnosti jedná o prodloužení smlouvy. Metallurg, dvojnásobný vítěz Gagarinova poháru, letos vypadl ve čtvrtfinále play-off.

Filippi se vrací do KHL, bude hrát za Chabarovsk

Už jisté angažmá v KHL by měl mít útočník Tomáš Filippi, jenž strávil závěr sezony v Liberci. Pětadvacetiletý reprezentant podepsal roční smlouvu v Chabarovsku, kde by se měl sejít s třemi dalšími Čechy.

Liberecký odchovanec Filippi působil v KHL od roku 2015 v barvách Magnitogorsku. S Metallurgem hned v první sezoně získal Gagarinův pohár, jeho angažmá však skončilo předčasně loni v prosinci kvůli problémům se zády.

Po zlepšení zdravotního stavu se Filippi vrátil k Bílým Tygrům, za které hrál před odchodem do Magnitogorsku, a od konce února stihl závěr základní části a play-off. V předkole Liberec i díky němu vyřadil Spartu Praha, ve čtvrtfinále vypadl s Hradcem Králové.

Ilustrační foto

Účastník mistrovství světa 2016 se následně domluvil na ročním působení v Chabarovsku, což serveru championat.ru potvrdil viceprezident Amuru Alexandr Filippenko. Na Dálném východě by se měl Filippi sejít s triem krajanů, obránci Janem Kolářem, Michalem Jordánem a útočníkem Tomášem Zohornou, kteří už za Chabarovsk hráli v tomto ročníku.

Reprezentačnímu trenérovi Josefu Jandačovi se Filippi z přípravy na MS v Dánsku omluvil.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články