Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Jandač bere na Channel One Cup Jordána, Sekáče i Francouze

Praha - Tým složený z dvanácti hráčů z extraligy, deseti z Kontinentální ligy a jednoho krajánka ze Švýcarska nominoval trenér hokejové reprezentace Josef Jandač na prosincový turnaj Channel One Cup v Moskvě a Helsinkách. Není mezi nimi žádný nováček, bez startu v národním celku je pouze třetí gólman Roman Will z Liberce, který by měl s mužstvem trénovat v úvodu akce. Přímé přenosy z turnaje odvysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Pavel Francouz
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Rozhodli jsme se v nominaci vycházet z předešlé akce a dali jsme opět prostor hlavně mladším hráčům. Na další turnaj v únoru bychom chtěli nominovat ty zkušenější," řekl Jandač. "Věříme, že navážou na výkon z Finska, a chtěli bychom navázat i na výhru z loňska," doplnil Jandač, který bude mít tentokrát k ruce jako asistenta i Václava Prospala.

Po více než dvou letech se do národního týmu vrací třinecký obránce Vladimír Roth, v prosinci 2014 naposledy reprezentoval další bek Ondřej Vitásek z Liberce. Roth měl startovat již na říjnovém turnaji Karjala, z nominace jej ale vyřadilo zranění.

Josef Jandač a Václav Prospal
zdroj: ČTK

Prvního turnaje seriálu Euro Hockey Tour (EHT), na němž Češi vyhráli dvě ze tří utkání a skončili druzí, se zúčastnilo hned sedmnáct hráčů z nynějšího výběru.

V nominaci nechybí například obránce Michal Jordán, jenž se před sezonou rozhodl vrátit z NHL do Evropy a hraje za Kazaň v KHL. Podobný krok učinil i útočník Jiří Sekáč, který je v týmu AK Bars Jordánovým spoluhráčem. Poprvé v sezoně dostal pozvánku brankář Pavel Francouz z Čeljabinsku, podle statistik nejlepší gólman KHL.

Ve výběru nejsou zástupci pražské Sparty a Vítkovic, které ve stejném termínu čeká čtvrtfinále Ligy mistrů. "Dohodli jsme se, že jejich hráče nebudeme brát. Stejně jako kluky ze Švýcarska, Ligu mistrů hrají i Birner a Červenka z Fribourgu. I když ve Vítkovicích mě zajímá obránce Lukáš Klok. Hráče Sparty docela dobře znám, ale zcela upřímně - teď tam ani nikoho do národního týmu nevidím," uvedl Jandač.

Hokejisté se sejdou v Praze v pondělí 12. prosince vpodvečer, první trénink je čeká o den později. Do turnaje vstoupí čtvrtečním zápasem proti Finsku v Helsinkách, hned poté se přesunou do Moskvy a netradičně již v pátek nastoupí proti domácímu Rusku. V neděli zakončí turnaj soubojem se Švédskem.

Je nám líto, video expirovalo.
Jandač nominoval na moskevský turnaj většinu hokejistů z Karjaly

Brankáři: Pavel Francouz (Čeljabinsk/KHL), Dominik Furch (Omsk/KHL), pouze pro přípravu Roman Will (Liberec).

Obránci: Radim Šimek, Ondřej Vitásek (oba Liberec), Jan Rutta (Chomutov), Vladimír Roth (Třinec), Tomáš Pavelka (Litvínov), Jakub Jeřábek (Podolsk/KHL), Adam Polášek (Novosibirsk/KHL), Michal Jordán (Kazaň/KHL).

Útočníci: David Kämpf (Chomutov), Dominik Kubalík (Plzeň), Radan Lenc, Tomáš Hyka (oba Mladá Boleslav), Robin Hanzl (Litvínov), Petr Holík (Zlín), Michal Bulíř (Liberec), Vladimír Sobotka (Omsk/KHL), Roman Horák (Podolsk/KHL), Jiří Sekáč (Kazaň/KHL), Lukáš Radil (Spartak Moskva/KHL), Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL), Robert Kousal (Davos/Švýc.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články