Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jalonenův výběr čeká v další přípravě Slovensko a náročnější cestování

Národní tým pokračuje v přípravě před mistrovstvím světa a v dalších dvou zápasech se střetne s bývalým federálním partnerem. Svěřenci finského trenéra Kariho Jalonena se střetnou se Slovenskem nejprve ve Spišské Nové Vsi, odvetu odehrají v Trenčíně. Přímý přenos čtvrtečního utkání Slovensko – Česko sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 17:20, sobotní duel od 14:40.

Národní tým se od pondělí připravoval v Ostravě. Ve středu po obědě se přesunul autobusem do 270 km vzdálené Spišské Nové Vsi, kde jej ve čtvrtek čeká rozbruslení a od 17:30 nastoupí proti domácí reprezentaci.

"Čeká nás kvalitnější soupeř, než bylo Rakousko a Německo. Myslím si, že je pro nás dobře, že potkáváme v přípravě týmy z různých zemí, s rozdílnou kvalitou i taktikou. Ale zároveň musíme zlepšovat svoji hru, na což se snažíme zaměřovat vedle tréninků i na speciálních mítincích," řekl Jalonen, který má oproti předešlému týdnu k dispozici tři nové hráče.

Po nemoci se k mužstvu opět připojil Jakub Jeřábek, nově byli pozváni další obránci Richard Nedomlel a útočník Pavel Kousal. Naopak oproti původnímu plánu chybí bek Michal Jordán, který měl v pondělí pozitivní test na koronavirus a tým dočasně opustil.

Češi absolvovali před přesunem na Slovensko v Ostravar aréně jen tři tréninkové jednotky. "Tento týden bude trošku více náročný na cestování, proto jsme trošku změnili program," řekl Jalonen. Reprezentace se hned po zápase ve Spišské Nové Vsi přesune do Trenčína, kde se v sobotu utká se Slovenskem podruhé.

Český tým bude proti bývalému federálnímu partnerovi usilovat o osmou výhru v řadě, naposledy se Slovenskem prohrál v srpnu 2017 v Třinci 0:2.

Zatímco Češi se na světový šampionát připravují společně již čtvrtý týden, svěřence trenéra Craiga Ramsayho čekají první zápasy. Ve slovenském výběru je aktuálně dvanáct hráčů z české extraligy. Z původního kádru vypadl zraněný brankář Denis Godla z Litvínova, dodatečně pozván byl mladoboleslavský bek Adam Jánošík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články