Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jalonen chystá tým na utkání s Němci. Soupeř jde nahoru, všímají si hokejisté

Další test hokejové reprezentace proběhne v Chomutově, kde se svěřenci Kariho Jalonena dvakrát utkají s německým výběrem. První duel bude ve čtvrtek jubilejním 2000. zápasem v historii české a československé reprezentace. Přímý přenos sledujte od 17:00 na ČT sport a ČT sport Plus.

Česká hokejová reprezentace
zdroj: ČTK/Fotobanka ČTK autor: Paprskář Pavel

Jalonen si minulou středu ve Znojmě odbyl vítězný debut výhrou nad Rakouskem 5:1 a o dva dny později jeho tým v Linci vyhrál 4:1. Teď bude s asistenty Liborem Zábranský a Martinem Eratem aplikovat systém hry v přípravě na mistrovství světa v Tampere v dalších duelech.

"Určitě nebudeme hrát stejně jako finský tým. Chceme, aby tam zůstala ta DNA českého hokeje. Vždy je také potřeba zohlednit, jaký zápas je zrovna před vámi. Národní tým musí hrát jako celek se všemi pěti hráči dobře v obraně, ale stejně tak musí být dobrá celá ta pětice i v útoku," řekl Jalonen.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté cvičí taktiku na Němce

S Německem se český tým utkal loni také v Euro Hockey Challenge v Norimberku a vyhrál 4:1 a 5:4. Půjde o 50. vzájemný duel za dobu samostatné české reprezentace a dosavadní bilanci tvoří 40 českých výher, dvě remízy a sedm porážek. Od té poslední z 22. dubna 2017 v EHCh v Norimberku 4:7 drží Češi sérii šesti vítězství.

"Němci jdou poslední dobou nahoru. Je to vidět i na mistrovství světa a dalších velkých turnajích. Mají hodně kluků i v NHL. Teď už nebude žádný soupeř lehký a bude jen na nás, jak se na to připravíme. Na kempech je hodně mladých kluků i u nich. Každý se chce ukázat, takže o to je to těžší a věřím, že to bude bruslivý hokej a že se tam projeví ty věci, na kterých pracujeme," řekl obránce Libor Zábranský mladší.

Na návrat na led Chomutova, kde hostoval v druhé polovině sezony 2017/18 ze Sparty, se těšil útočník Jiří Smejkal z Pelicans Lahti. "Němci mají finského trenéra, takže čekám, že budou hrát dobře systémově, dobře bruslit a budou nepříjemní. Určitě to nebudou lehké zápasy. Myslím, že půjde o těžší zkoušku, než bylo Rakousko," uvedl Smejkal, který se k týmu připojil po doléčení problémů s kyčlí.

"Přes dva týdny jsem nehrál zápas, takže to bude složitější. První třetina a první střídání budou fyzicky náročnější, ale věřím, že se brzy dostanu na úroveň, na jaké jsem končil v klubu. Minulý týden jsem byl třikrát na ledě, abych zkusil, jak je na tom kyčel. Ta drží," doplnil Smejkal.

Mimo sestavu by měli ve čtvrtek zůstat brankáři Petr Kváča, Aleš Stezka, obránce Lukáš Klok a útočníci Jakub Navrátil a Martin Lang.

Pravděpodobná sestava:

Š. Lukeš - Ščotka, Jordán, Krejčík, L Zábranský ml., Jiříček, Sklenička, Budík, Kaňák - Cienciala, P. Holík, Blümel - O. Beránek, Černoch, Fridrich - Smejkal, Kodýtek, Flek - Klapka, Hladonik, P. Zdráhal

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články