Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jakub Sedláček a další mladí gólmani ovládli extraligové statistiky

Praha – Nastupující generace hokejistů ovládla letošní brankářské statistiky. Nejúspěšnějším brankařem základní části letošní hokejové extraligy byl osmnáctiletý zlínský gólman Jakub Sedláček, jenž zastavil 94,29 procenta střel. Druhý nejlepší byl dvaadvacetiletý Jakub Štěpánek z Vítkovic (93,65), za jehož zády navíc skončilo nejméně gólů – 2,15 na zápas. Nejvíce (pět) čistých kont udržel šestadvacetiletý Jaroslav Hübl z Litvínova, o jednu nulu méně měli v základní části na kontě Jakub Sedláček a Jan Chábera, který během sezony vystřídal dresy Mladé Boleslavi a Plzně.

V Sedláčkovi našel Zlín novou brankářskou jedničku, naopak z klubu po sedmi letech odešel zkušený slovenský gólman Igor Murín. Štěpánek zase ve Vítkovicích zdatně konkuruje Marku Pincovi, účastníkovi posledních dvou mistrovství světa.

Ofenzivním statistikám panovali slávisté. Nejproduktivnějším hráčem byl Jaroslav Bednář, který vyhrál kanadské bodování poprvé v kariéře. Vinou zranění vynechal během sezony šest utkání, ale ve zbylých 46 zápasech stihl nasbírat 68 bodů za 27 gólů a 41 asistencí. Bednář byl i nejlepším nahrávačem, králem střelců se stal s 31 góly další slávista David Hruška.

Bednář potvrdil svou suverenitu v této sezoně i triumfem ve statistice účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných brankách. Nasbíral 31 kladných bodů. Nejhorší byl v této bilanci kladenský útočník Radek Bělohlav s 23 zápornými body.

Pozice nejproduktivnějšího obránce patří Martinu Hamrlíkovi ze Zlína, který nasbíral ve 48 zápasech 33 bodů za 12 branek a 21 asistencí. "Zlým mužem" extraligy byl se 160 trestnými minutami vítkovický obránce Angel Krstev.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články