Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Jakub Kovář mění v KHL dres a bude chytat za Čerepovec

Čerepovec - Hokejový brankář Jakub Kovář se stal v Kontinentální lize posilou Čerepovce. Sedmadvacetiletý český reprezentant, který dosud chytal v konkurenčním Jekatěrinburgu, podepsal se Severstalem roční smlouvu.

Sport
zdroj: ČT4

Sedmadvacetiletý gólman, jenž se z rodinných důvodů omluvil z účasti na mistrovství světa v Rusku, mění dres po třech letech. V Avtomobilistu skončil i přesto, že měl s klubem platnou smlouvu. S ohledem na spory s trenérem Andrejem Razinem se ale dohodl na předčasném ukončení spolupráce.

Kovář v uplynulém ročníku nastoupil v základní části do 42 zápasů, nejméně za dobu svého působení v KHL. V play-off, v němž Jekatěrinburg vypadl v prvním kole s pozdějším vítězem Magnitogorskem, odchytal pouze jedno celé utkání.

"Odchytal jsem jen první zápas, který jsme v Magnitogorsku vyhráli. Pak si trenér řekl, že to tým zvládne i beze mě... Celou sezonu jsem jen doufal, že mi dá pokoj a nechá mě v klidu chytat. To on ale v plánu neměl," řekl Kovář v závěru dubna.

Severstal, který na začátku sezony vedl jako hlavní trenér Václav Sýkora, má za sebou nevydařený rok. V Západní konferenci byl nejhorším týmem a šanci postoupit do play-off ztratil již dlouho před koncem základní části.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články