Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Jako hra kočky s myší. Třinec dal Mladé Boleslavi "sedmičku"

Třinec – Sedm gólů vstřelených, žádný inkasovaný a tři body získané. Hokejisté Třince na domácím ledě proti Mladé Boleslavi předvedli perfektní výkon a mohli slavit jasnou výhru 7:0. Nejvyšší triumf vicemistra v sezoně dvěma góly pomohl zařídit Vladimír Svačina, brankář Šimon Hrubec podruhé v ročníku vychytal nulu. Oceláři doma přehráli Středočechy už podesáté z posledních jedenácti utkání.

Hokejisté Třince se radují z gólu v síti Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Mladé Boleslavi se pod Javorovým nevede dlouhodobě, ale takový výprask při současné formě Ocelářů čekal málokdo. Hostům to nešlo od prvního střídání. Hned ze startu propásli přesilovku a vzápětí kapitulovali, když Nosek skóroval po vyhraném vhazování Polanského čistým průstřelem od modré čáry.

Když Svačina hned z úvodní početní výhody Třince ve 13. minutě přidal druhý gól, bylo jasné, že Oceláři naopak mají konečně svůj den. Hrubec totiž záhy zmařil i sólový průnik Hyky a zneškodnil tím zároveň poslední šanci Středočechů na zdramatizování zápasu. "První dva góly nás dostaly do pohody a konečně nám to sedlo. Udělali jsme i dneska sice nějaké chyby vzadu, ale Šimon zachytal parádně," řekl Svačina.

Od gólu Kopeckého, který se v 23. minutě zkušeně prosadil chytrým švihem přes Trončinského a vyhnal Ritticha na střídačku, už měl zápas jednostranný průběh. Náhradníka Martina Růžičku už po čtyřech minutách překonal i druholigový host v domácím dresu Meidl.

Irgl pak sice ze sóla na Růžičku nevyzrál, ale kuriózní Sýkorův gól na 5:0 dokázal, že štěstí v koncovce bylo s Třincem. Domácí útočník po brejku v oslabení přestřelil, ale puk po odrazu od zadního mantinelu zapadl o Růžičkova záda popáté do branky. "Hledal jsem puk, najednou jsem ho cítil na betonu a už to bylo v bráně. S tím už se nedalo nic dělat," uvedl Martin Růžička.

Zlomeným Středočechům přidal po parádně sehraném přečíslení s Plíhalem navíc šestý úder i Svačina. "Dneska nám to tam konečně napadalo. My jsme takových zápasů zatím moc neměli, jestli to není vůbec první takový zápas. Musíme si toho vážit a pracovat dál," řekl Svačina.

Na straně hostů bylo všechno špatně. Navzdory snaze o zmírnění porážky nebyli v závěrečném dějství schopni dát gól ani z bezprostřední blízkosti a Hrubec svou nulu musel ještě pracně uhájit při šancích Musila, Jarůška nebo Trončinského.

Nejtěžší mladoboleslavskou porážku v ročníku nakonec v přesilovce sedmou brankou završil Klesla. "Třinec hrál určitě dobře, ale v první řadě to je o nás. Soupeř hraje, jak mu to dovolíme. My jsme dneska na ledě moc nebyli," dodal Martin Růžička.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Mladá Boleslav

HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 7:0 (2:0, 4:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Nosek (Linhart, Polanský), 13. Svačina (Plíhal, Klesla), 24. Kopecký (Tybor, Slovák), 28. R. Meidl (Polanský, Roth), 31. J. Sýkora, 36. Svačina (Plíhal, Klesla), 54. Klesla (Dravecký, Irgl). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:8, navíc Roth (Třinec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4722.

Třinec: Hrubec - Nosek, Linhart, Roth, Hrabal, Slovák, Klesla - Irgl, Žejdl, Dravecký - Tybor, Kopecký, J. Sýkora - Marek Růžička, Plíhal, Svačina - R. Meidl, Polanský, Adamský. Trenéři: Dopita a Mucha.

Mladá Boleslav: Rittich (24. Martin Růžička) - Stříteský, Voráček, Trončinský, Rýgl, Ovčačík, Kučný - Jarůšek, D. Výborný, Bárta - Hyka, Klepiš, Lenc - Klimenta, Urban, Pacovský - Musil, R. Hruška, Rys. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

René Mucha (Třinec): "Dneska jsme měli lepší pohyb než hosté po celé utkání. I když ve druhé třetině jsme to trošku víc otevřeli a bylo to nahoru dolů. Ale my jsme z těch situací naštěstí dali góly. Všechny čtyři pětky měly dobrý pohyb celé utkání."

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Ve všech věcech jsme byli horší. K hokeji nemám co bych dodal. To by byla samá ostrá a ošklivá slova. Nehráli jsme dobře."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články