Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Jako bumerang: Frk se po 22 dnech opět vrací do Detroitu. Začne na farmě

Detroit – Život hokejisty bývá někdy hodně nevyzpytatelný. V NHL se o tom přesvědčil Martin Frk. Před necelým měsícem opustil Detroit a z listiny volných hráčů ho získala Carolina. Uteklo ale pouze dvaadvacet dní a scénář se zopakoval, tentokrát v opačném gardu, a třiadvacetiletý hráč tak opět zabojuje o místo v sestavě Red Wings. Začít však musí na farmě v Grand Rapids.

Martin Frk v dresu Detroitu
zdroj: ČTK/AP/ autor: Duane Burleson

Odchovanec Karlových Varů v přípravě na sezonu odehrál za Red Wings čtyři zápasy, ve kterých si připsal tři body za dvě branky a jednu asistenci. Místo na soupisce si však nevybojoval a následně zamířil do Caroliny, za niž odehrál svá první dvě utkání v NHL.

Sám po přesunu přiznal, že ho odchod z města automobilů trochu zklamal, ale v novém působišti chtěl zabojovat o místo v sestavě. "Byl jsem trošku smutný, ale na druhou stranu jsem si říkal, že dostanu šanci někde jinde a musím toho využít. Teď jsem v Carolině a můj cíl je dostat se do lepší lajny a udržet se v NHL co nejdéle," říkal ještě před pár dny v exkluzivním rozhovoru pro web ČT sport (celý ho naleznete zde).

Frk však o místo v Carolině už dále bojovat nebude, naopak se zkusí prosadit zpět u Red Wings. Hurricanes se totiž do hry vrátil obránce Ryan Murphy, proto se vedení klubu kvůli místu na soupisce rozhodlo poslat českého hokejistu na farmu. A podle pravidel NHL ho muselo před  přesunem do AHL zařadit na listinu volných hráčů, čehož využil právě Detroit.

Do zámoří odešel Frk před šesti lety a tři roky působil v juniorské QMJHL v Halifaxu, s nímž v sezoně 2012/13 získal Memorial Cup. Poté pendloval mezi farmami v Grand Rapids v AHL a Toledem v ECHL.

Teprve v uplynulé sezoně se Frk definitivně prosadil do sestavy Grand Rapids a s 27 góly se stal druhým nejlepším střelcem týmu. V 67 duelech zaznamenal 44 bodů, ve čtyřech utkáních play-off přidal gól a tři přihrávky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články