Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Jak zastavit Vondrku? Liberec bude hledat recept v pátém duelu

Praha - Už pátý vzájemný semifinálový zápas čeká hokejisty Chomutova a Liberce. Za stavu 2:2 se bude hrát na ledě vítěze základní části a jeho trenér Filip Pešán ví, že jedním z hlavních úkolů jeho svěřenců je uhlídat Michala Vondrku. Přímý přenos sledujte od 17:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Slavící Michal Vondrka
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Liberecký trenér Filip Pešán není z průběhu série nijak překvapený. "Opravdu jsem nečekal, že ta série bude lehká. Věděl jsem, že bude vyrovnaná a vyhraje ji tým, který bude trpělivější a odolnější. My jsme si uhráli své výsledky doma a Chomutov taky, začínáme doma a bude to o trpělivosti," uvedl Pešán.

Trápí jej zbytečná vyloučení jeho svěřenců. "Naše tresty z posledních dvou zápasů jsou vysoké hole v útočném pásmu, technické fauly nebo napadení zezadu ve středním. Žádný faul nebyl takový, že by zachránil gól. A dostáváme také laciné branky," připojil.

Chce reagovat na to, v jaké formě hraje Michal Vondrka, ale osobní obranu na chomutovského kapitána neplánuje. "Nemyslím si, že řešením je na Michala Vondrku někoho nasadit. Celkově musíme zlepšit přístup k tomu hráči. Loni jsme v play-off vymazali Romana Červenku a letos jsme si tolik práce s Michalem Vondrkou nedali. Cesta, jak zastavit Chomutov, je zastavit Vondrku," doplnil Pešán.

Liberecký obránce Radim Šimek bere vyrovnaný stav série jako realitu. "Nepovažuju to za komplikaci. Je to 2:2 na zápasy, jede se od nuly. Máme zápas doma, který musíme stoprocentně zvládnout a pak se jet porvat do Chomutova o čtvrté vítězství," prohlásil Šimek.

Piráti vstoupili do play-off porážkami doma s Mladou Boleslaví 1:7 a 1:6 a byli odepisovaní, nyní je dělí dvě vítězství od finále. "Asi to po tom druhém zápase s Mladou Boleslaví nikdo nečekal, ale my chceme jít dál. Musíme dál tvrdě pracovat. Věřím, že to můžeme zvládnout," řekl chomutovský útočník Michal Poletín.

Podle něj šel Chomutov do boje s Libercem od začátku s vírou, že může uspět. "Jsme v semifinále, ale nešli jsme do toho s tím, že to jdeme zkusit. Od začátku jsme si říkali, že je šance postoupit, ale je před námi pořád strašně moc práce. Každý zápas je na krev, bojujeme jako parta. Snažíme se hrát naši hru, plnit, co si řekneme, a plnit pokyny trenérů. Zatím nám to přináší nějaké částečné úspěchy," doplnil Poletín.

Kapitán Pirátů Vondrka je pyšný na své mužstvo, jakým způsobem v play-off bojuje a drží krok i s Libercem. "Jsem hrozně rád, že jsme si vyzkoušeli, že se s nimi dá hrát. Všichni věří, že se dají porazit. Je to 2:2, bude to dlouhé a záleží na každé maličkosti," dodal Vondrka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články