Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Jak oslovit malé hokejisty? Liberec doufá, že mu pomůže čerstvý titul

Praha - Český hokej se potýká, podobně jako řada dalších sportovních odvětví, s úbytkem dětí a nových talentů. Nelehké situaci kolem náborů se věnoval seminář ČSLH, na kterém se sešlo bezmála 120 trenérů z celé republiky. Nechyběli třeba zástupci Chomutova, ale i aktuálních mistrů z Liberce.

Je nám líto, video expirovalo.
120 trenérů se radilo, co s dětským hokejem

Seminář obsáhl prezentaci zástupců vybranýchch klubů. Svou náborovou strategii tak představili třeba Piráti Chomutov, kterým se daří naplňovat počty dětí v jednotlivých ročnících. "Klub se mládeži věnuje maximálně, 15 let zpátky to tak ale nebylo," řekl náborový specialista Pirátů Daniel Mašek.

Dalším tématem také bylo zefektivnění náborů mládeže pomocí sociálních sítí. "A tam jde o oslovení rodičů. Proč toho nevyužít?" uvedl Johan Bollue z Mezinárodní hokejové federace.

S nedostatečným počtem mádeže se potýká nový extraligový mistr z Liberce, získaný titul by však mohl pomoci hokej zpopularizovat. "Nevíme, co to u nás udělá. Nepozorovali jsme rozdíly, když jsme hráli o udržení, nebo play-off. Tak uvidíme, co nastane," zamyslel se trenér mládeže Libor Daněk.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články