Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Jágrův Omsk se do semifinále KHL neprobojoval

Kazaň (Rusko) - Pouze patnáct sekund dělilo hokejisty Omsku od postupu do semifinále Kontinentální ligy. V rozhodujícím pátém čtvrtfinálovém utkání Jaromír Jágr a spol. vedli na ledě Kazaně 2:1, ale nakonec prohráli 2:3 v prodloužení. Porážku neodvrátila ani česká hvězda, která pomohla otočit nepříznivý stav 0:1 gólem a přihrávkou.

Pro Jágra tak skončila klubová sezona stejně jako pro jeho kolegu z útoku Jakuba Klepiše, který se podílel asistencí na brance svého krajana, a gólmana Adama Svobodu. Jágr by si měl podle svých dřívějších vyjádření v tomto ročníku zahrát ještě za reprezentaci na mistrovství světa ve Švýcarsku. 

Kazaň, která jako jediná ze semifinalistů nemá v týmu žádného Čecha, vyzve v semifinále Dynamo Moskva vedené koučem Vladimírem Vůjtkem, mezi jeho svěřence patří i Karel Rachůnek a Petr Čajánek. Druhou dvojici tvoří Jaroslavl s dvojicí Zbyněk Irgl - Josef Vašíček a Magnitogorsk, který má v kádru trio útočníků Jan Marek, Jaroslav Kudrna a Tomáš Rolinek. 

Omsk se sice oklepal ze sobotního debaklu 1:11, ale dobře rozehranou sérii s druhým nejlepším týmem základní části nakonec k úspěšnému konci nedovedl. Avangardu, jenž prošel do play off na poslední chvíli, se tak nepovedlo navázat na předchozí senzační vyřazení nejlepšího celku dlouhodobé části soutěže Ufy. 

Rozhodující zápas přitom dlouho vypadal pro Omsk nadějně. Inkasoval sice jako první v desáté minutě, ale ve druhé třetině Jágr nejprve po pěkné akci vyrovnal a vzápětí pomohl ke gólu Dmitriji Rjabykinovi. Omsk, za který chytal Alexandr Fomičev, pak těsné vedení dlouho držel, než v čase 59:45 udeřil ranou od modré obránce Ilja Nikulin. Prodloužení ukončil už po dvou minutách a osmi sekundách Oleg Petrov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články