Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jágrův Omsk přemohl Ufu a je ve čtvrtfinále KHL

Moskva - Hokejisté Omsku překvapivě postoupili přes vítěze základní části Ufu do čtvrtfinále Kontinentální ligy. Avangard čtvrtý osmifinálový duel i díky gólu české hvězdy Jaromíra Jágra vyhrál 4:1 a v sérii zvítězil 3:1 na zápasy.

Ačkoli Omsk postoupil do play off jako poslední šestnáctý a v základní části nasbíral o 51 bodů méně než Ufa, s loňským ruským mistrem prohrál jen jedno utkání. Na úvodní porážku v prodloužení odpověděl ještě na ledě týmu Salavat Julajev vítězstvím po nájezdech, které zařídil dvěma proměněnými pokusy Jakub Klepiš. Bývalý slávistický útočník byl hrdinou i středečního třetího duelu, který rozhodl střelou v prodloužení.

Vlasenkov dvakrát skóroval, prosadil se i Jágr

Ve čtvrtém zápasu už k dramatu nedošlo a poprvé v sérii se rozhodlo v normální hrací době. Omsk, v jehož brance opět dostal před Adamem Svobodou přednost Alexandr Fomičev, vyhrál i díky dvěma trefám Vlasenkova během 38 sekund první třetinu 3:1. Jágr pak přidal na začátku třetí části pojistku střelou zblízka pod horní tyčku Jerjomenkovy branky a zaznamenal druhý gól v play off. 

Avangard se postupem přes favorizovaného soupeře postaral o dosavadní největší překvapení prvního ročníku bojů o Gagarinův pohár a ukončil sezonu i českým hokejistům Miroslavu Blaťákovi, Michalu Mikeskovi, Leoši Čermákovi a Petru Vampolovi z Ufy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články