Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Jágrův návrat do Penguins je minulostí, klub stáhl nabídku

Pittsburgh (USA) – Vedení zámořského týmu Pittsburgh Penguins dnes ukončilo napětí mnoha hokejových fanoušků, zda v týmu přivítá svou bývalou hvězdu Jaromíra Jágra, který právě zde před 21 lety započal kariéru v NHL. Tým českému útočníkovi v průběhu týdne nabídl roční smlouvu na dva miliony dolarů a požadoval vyjádření hráče, čehož se zřejmě nedočkal, a tak nabídku stáhl. Ze hry o služby Jágra vypadl i Detroit, který svou nabídku taktéž zrušil. Z týmů, které projevily zájem o českého hráče, tak zbývá Montreal a Philadelphia.

Původně po devětatřicetiletém nejproduktivnějším Evropanovi v historii NHL, který uplynulé tři sezony strávil v Omsku, chtěl generální manažer Pittsburghu Ray Shero vyjádření už do středy. "Dali jsme podle našeho názoru Jaromírovi v úterý velice férovou nabídku, která byla založena na jeho zájmu se vrátit k Penguins," řekl Shero klubovému serveru. "Byl to od začátku náš nejlepší možný návrh, který odpovídal našim možnostem v platovém stropu."

Původně měly být ve hře o Jágra jen Pittsburgh, Detroit a Montreal, ale v posledních hodinách se údajně roztočil mnohem větší zájem klubů, kterých má být podle některých zdrojů až dvanáct. "Teď, po několika dnech, když se rozhodnutí natahovalo, jsme se rozhodli jít jiným směrem. Naším cílem nikdy nebylo se pouštět do boje o volné hráče, musíme se soustředit na náš tým. Jaromír je jedním z nejlepších hráčů v historii Penguins a my mu přejeme jen vše nejlepší," dodal Shero.

Jágr v dresu Penguins začal v roce 1990 svou hvězdnou kariéru. Po boku Maria Lemieuxe získal hned na úvod své dva triumfy ve Stanleyově poháru. V Pittsburghu strávil jedenáct let, pětkrát v jeho dresu vyhrál Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče NHL a jednou Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče podle Asociace profesionálních hokejových novinářů. Pak působil tři roky ve Washingtonu Capitals a čtyři sezony v New Yorku Rangers.

V době, kdy se nejvíce spekulovalo o Jágrově návratu mezi "tučňáky", sám hráč v rozhovoru pro televizní stanici ESPN prohlásil, že netuší, jak dlouho bude trvat, než se rozhodne, kam zamíří. "Někdy to zabere několik hodin, někdy třeba týden. Nejsem si jistý, jak dlouho to bude trvat," uvedl Jágr.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články