Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Jágrův gól prohru Philadelphie v Montrealu neodvrátil

Montreal - Hokejisté Montrealu zvítězili ve středečním utkání NHL nad Philadelphií 5:1 a ukončili sérii šesti porážek. Letcům tentokrát nebyl nic platný gól Jaromíra Jágra, který v 11. minutě svou třetí trefou v sezoně otevřel skóre zápasu.

Radost hokejistů Montrealu
zdroj: ČTK/AP

Hosté měli v první třetině výraznou převahu, nedokázali ji však zúročit více než jedním gólem. Tři sekundy před úvodní sirénou se navíc domácím povedlo vyrovnat, když Yannick Weber využil přesilovou hru. Flyers, kteří nastoupili bez zraněného kapitána Chrise Prongera, pak po přestávce zahodili další slibné šance, zatímco Canadiens jim v polovině druhé třetiny během dvou minut zasadili dva gólové údery. Ve třetí třetině už hráči Montrealu kralovali, přidali další dvě branky a po pěti porážkách mohli konečně oslavit premiérové vítězství v sezoně na domácím ledě. Přispěli k němu i Jaroslav Špaček a Tomáš Plekanec, kteří si připsali po jedné asistenci.

Hlavní hvězdou zápasu se ale stal útočník Max Pacioretty, který vstřelil dva góly a na jeden přihrál. Dalším strůjcem triumfu Canadiens byl brankář Carey Price, který zneškodnil 21 střel a vychytal svou jubilejní stou výhru v NHL. "Myslím, že se nám dnes v zápase povedla spousta věcí. První třetina byla slabá, ale pak jsme se zvedli a hráli velmi dobře. Konečně jsme dali nějaké góly a excelentně jsme bránili," řekl Price.

Hvězdný večer prožil ve středu mladý český útočník Roman Horák, který svým premiérovým gólem v NHL přispěl k výhře Calgary nad Coloradem 4:2. Dvacetiletý rodák z Českých Budějovic a syn bývalého reprezentanta si navíc připsal asistenci a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu.

Roman Horák střílí svůj první gól v NHL
zdroj: ČTK/AP

Horák se prosadil ve 14. minutě, když se před brankou dostal k odraženému puku a v pádu bekhendem vyrovnal na 1:1. "Jak se cítím? Dal jsem svůj první gól v NHL. Budu si ho nejspíš pamatovat do konce života. Je to úžasný pocit, zvlášť když jsme vyhráli. Doufám, že brzy přidám další góly," řekl Horák, jenž odehrál šestnáct a půl minuty po boku Jaromea Iginly a Alexe Tanguaye. Flames vyhráli po dvou předchozích porážkách a přerušili vítěznou šňůru Colorada na hřištích soupeřů, která trvala šest zápasů. Vedle Horáka se o to zasloužili autor dvou gólů René Bourque a brankář Miikka Kiprusoff, jenž si dal dárek k 35. narozeninám.

V posledním středečním zápase se nedařilo finalistům minulé sezony z Vancouveru, kteří na domácím ledě podlehli St. Louis 0:3 a už potřetí v ročníku vyšli střelecky naprázdno. Brankář Brian Elliott si připsal 32 zákroků a vychytal své desáté čisté konto v NHL.

Výsledky NHL

Montreal - Philadelphia 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)

Branky: 33. a 44. Pacioretty (na druhou Plekanec), 20. Weber,31. A. Kosticyn (Špaček), 56. Cammalleri - 11. Jágr. Střely na branku: 28:22. Diváci: 21 273.

Vancouver - St. Louis 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Branky: 29. a 47. Steen, 58. Berglund. Střely na branku: 32:31. Diváci: 18 860.

Calgary - Colorado 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)

Branky: 30. a 60. Bourque, 14. Horák, 24. Stempniak (Horák) - 11. Quincey, 56. Wilson. Střely na branku: 34:36. Diváci: 19 289.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články