Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jágrovy dvě trefy nestačily, rozhodl také dvěma góly Prospal

Kladno - Ani dvě trefy Jaromíra Jágra nepomohly hokejistům Kladna k úspěchu v utkání proti Českým Budějovicím. Čtyřicetiletý lídr Rytířů si vylepšil bilanci na osm přesných zásahů z posledních pěti utkání, ale porážce 2:3 v prodloužení nezabránil. "Byl to pro nás smolný zápas," řekl Jágr. "Neproměnili jsme šance, zvláště mrzí velké příležitosti v prodloužení. Jim se povedla jedna střela, která čtyři vteřiny před koncem propadla Chábičovi (Cháberovi) mezi betony. Už jsem počítal s tím, že dojde na penalty."

Jaromír Jágr
zdroj: ČT24 autor: youtube.com

Rytíři poprvé po příchodu hráčů z NHL prohráli na domácím ledě, předtím šestkrát naplno bodovali a domácí prohry zaznamenali jen v pronajaté O2 areně. "Od začátku utkání jsme sice prohrávali, ale měli jsme dostatek šancí na vítězství, ale hosté dokázali vytěžit z minima maximum," doplnil Jágr. Na souboje s útokem Martina Hanzala byl elitní kladenský útok složený rovněž výhradně z posil ze zámoří připravený. "Věděli jsme, že budou důrazní a že zvláště pro brankáře a obranu to bude velmi náročné," podotkl Jágr.

Majitel kladenského klubu pochválil devatenáctiletého obránce Milana Douderu, kterému se nerozklepaly kolena při prémiovém startu. "Máme hodně zraněných obránců. Doudera podal výborný výkon proti velmi dobrému týmu navíc před televizními kamerami. Měl premiéru jako hrom," ocenil Jágr. Svou střeleckou formu okomentoval s nadsázkou. "Musel jsem si vzít staré hokejky. Ty nové se věčně lámou. Na těch starých je vidět, že střílejí dobře," usmál se Jágr.

Po zápase byl ale spokojenější českobudějovický hrdina Václav Prospal. Jeho trefa v čase 64:56 přinesla Mountfieldu dva cenné body z ledu Kladna. "Ani jsem si neuvědomoval, že zbývají čtyři vteřiny do konce prodloužení. Dva hráči jeli na mě, ale říká se, že každá rána na branku je dobrá. Může se při ní stát všechno a moje rána nakonec brankáři propadla. Jsem velice šťastný, hlavně za spoluhráče," řekl Prospal.

Do Kladna nejeli Jihočeši s poraženeckou náladou. "Čekali jsme, že se budeme hodně často utkávat s Jágrem a spol. Jsou to vynikající hokejisté, proto se hrálo nahoru - dolů. Jednou jsme měli navíc my, podruhé oni. Domnívali jsme se, že na ně bude platit především tvrdost, a to bez ohledu na to, jestli se to fanouškům líbí, nebo nelíbí. Vítězství jsme se dočkali především díky vynikajícímu gólmanu Kantorovi," chválil Prospal, který odehrál třetí zápas za České Budějovice a dal svoje první dvě branky v české nejvyšší soutěži vůbec.

Václav Prospal: "Každým zápasem je to lepší. Samozřejmě jsem rád, že jsem se dneska trefil, proto jsem si na závěr vzal na památku puk. Doufám, že můj výkon půjde s každým dalším utkáním ještě nahoru."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články