Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Jágrova Florida se dále trápí, Hertl si připsal další branku

New York - Florida prohrála s Edmontonem 2:4 a připsala si již čtvrtou porážku v řadě. V dresu Panterů se bodově neprosadil Jaromír Jágr. Ve druhém utkání po sobě skóroval Tomáš Hertl, jeho San Jose ale nakonec prohrálo s Ottawou 3:4 po samostatných nájezdech.

Jaromír Jágr v utkání s Edmontonem
zdroj: ČTK/AP autor: Alan Diaz

Florida - Edmonton 2:4

Floridští Panteři se po šesti utkáních na hřištích soupeřů vrátili na domácí led, navázat na předchozí sérii dvanácti výher ale nedokázali. Po dvou třetinách prohrávali už 0:3, na začátku třetího dějství sice dvěma góly utkání zdramatizovali, v předposlední minutě ale zpečetil vítězství hostů Teddy Purcell.

Hlavní zásluhu na triumfu Oilers měli Taylor Hall, který vstřelil dva góly a na další přihrál, a brankář Cam Talbot, jenž v prvním utkání po podpisu nové tříleté smlouvy na 12,5 milionu dolarů pochytal 31 z 33 střel. "Je to příjemný pocit zase pomoci týmu k výhře," prohlásil Hall. "Nebyl to z naší strany úplně perfektní výkon, ale dokázali jsme dát pár gólů a vypracovat si náskok, což se nám v poslední době moc nedařilo," doplnil.

Oilers sice slavili dva body, stínem ale bylo zranění jednoho z lídrů mužstva Ryana Nugenta-Hopkinse, jehož ve druhé třetině zasáhl puk do ruky po prudké střele Dmitrije Kulikova v přesilové hře. Podle prohlášení trenéra Todda McLellana bezprostředně po zápase bude dvaadvacetiletý útočník na dlouhou dobu mimo hru.

Edmonton byl posledním týmem, který Florida porazila. Předminulou neděli Panteři uspěli na ledě Oilers 2:1. A od té doby se trápí, když ve čtyřech zápasech vstřelili jen pět gólů a pokaždé prohráli. "Ale dnes už jsme se trochu zlepšili. Měli jsme několik šancí, na utkání lze najít pozitiva. Ale pořád musíme hrát mnohem lépe a nedělat špatná rozhodnutí, která vedou k laciným gólům," prohlásil trenér Gerard Gallant.

San Jose - Ottawa 3:4 SN

Čtyři góly, tři asistence - to je Hertlova bilance v posledních šesti utkáních. V pondělí proti Ottawě nastartoval osmou trefou v sezoně obrat Žraloků, kteří prohrávali už 0:2. Hertl se prosadil v 25. minutě, když pouhých osm sekund po druhém gólu Senators snížil na 1:2. Hned po vhazování vyrazil se spoluhráči do útočného pásma a na konci rychlé akce usměrnil do branky přihrávku od Joea Thorntona.

Na začátku třetí třetiny domácí hokejisté dvěma góly strhli vedení na svou stranu a zdálo se, že utkání dotáhnou do vítězného konce. Zvlášť když v 53. minutě zasáhl vysokou hokejkou Erik Karlsson a Sharks získali výhodu přesilové hry. Na jejím konci však unikl na druhé straně Zack Smith, Brent Burns ho podrazil a faulovaný hráč z trestného střílení vyrovnal.

Přesilovku nedokázali Hertl a spol. využít ani v prodloužení, kdy hráli dvě minuty čtyři na tři. V penaltovém rozstřelu pak gólman hostů Craig Anderson vychytal pokusy Pavelského, Donskoie i Couturea a o výhře Senators rozhodl ve druhé sérii Mika Zibanejad.

Sharks tak po pěti zápasech přišli o neporazitelnost. "Spoustu věcí jsme udělali dobře. Devět z deseti těchto zápasů bychom vyhráli. Ale dnes se to nepovedlo," uvedl trenér Peter DeBoer. "Musíme ocenit výkon jejich gólmana. Dnes byl jednoznačně hlavní hvězdou utkání," dodal DeBoer.

St. Louis - Pittsburgh 5:2

Skvělý večer prožil také potomek slovenské legendy Paul Stastny. Syn Petera Šťastného se gólem a třemi asistencemi zasloužil o výhru St. Louis nad Pittsburghem 5:2.

Výsledky NHL:

Florida - Edmonton 2:4 (0:2, 0:1, 2:1)
Branky: 43. R. Smith, 46. Howden - 6. a 25. Hall, 18. Eberle, 59. Purcell. Střely na branku: 33:24. Diváci: 14 897. Hvězdy zápasu: 1. Hall, 2. Talbot (oba Edmonton), 3. R. Smith (Florida).

St. Louis - Pittsburgh 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
Branky: 13. Steen, 38. Tarasenko, 43. Brouwer, 52. Stastny, 60. Shatternkirk - 19. Kunitz, 36. Malkin. Střely na branku: 25:38. Diváci: 19 312. Hvězdy zápasu: 1. Stastny, 2. Brouwer, 3. Elliott (všichni St. Louis).

Arizona - Buffalo 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Branky: 49. Vermette - 31. Eichel, 38. McGinn. Střely na branku: 27:28. Diváci: 11 134. Hvězdy zápasu: 1. Eichel, 2. Ristolainen (oba Buffalo), 3. Vermette (Arizona).

Winnipeg - Colorado 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Branky: 60. Armia - 22. Söderberg, 40. Iginla. Střely na branku: 37:34. Diváci: 15 294. Hvězdy zápasu: 1. Varlamov, 2. Söderberg (oba Colorado), 3. Wheeler (Winnipeg).

San Jose - Ottawa 3:4 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0)
Branky: 25. Hertl, 43. Couture, 48. Nieto - 12. McCormick, 25. Ryan, 55. Z. Smith, rozh. nájezd Zibanejad. Střely na branku: 35:17. Diváci: 16 619. Hvězdy zápasu: 1. Ryan (Ottawa), 2. Nieto, 3. Donskoi (oba San Jose). 

Zdroj
ČT sport, ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články