Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Jágra vybrali do druhé nejlepší formace dekády NHL

New York - Hvězdný český hokejový útočník Jaromír Jágr byl oficiálním internetovým serverem zámořské NHL zařazen do druhého nejlepšího útoku zámořské soutěže v posledních deseti letech. Web nhl.com uvedl, že Jágr je jeden z největších talentů, který se v NHL objevil, a má prakticky jistotu, že jakmile "pověsí brusle na hřebík", bude uveden do Síně slávy NHL.

Jaromír Jágr naskočil do NHL v roce 1990 a od té doby získal už celou řadu trofejí. Dvakrát se těšil ze Stanley Cupu, pětkrát přebíral Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče NHL, jednou byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem ligy. Sedmkrát se jeho jméno objevilo v prvním all star výběru NHL za jednotlivé roky a nyní se mu dostalo pocty i za celé desetiletí. V hvězdné sestavě jsou s ním ještě brankář Chris Osgood, obránci Chris Pronger a Zdeno Chára, dále útočníci Sydney Crosby a Ilja Kovalčuk.

Do první formace desetiletí byli zvoleni brankář Martin Brodeur, obránci Niclas Lidström a Scott Niedemayer. Hvězdnou útočnou řadu tvoří Alexej Ovečkin, Joe Sakic a Jarome Iginla. Jágrovi se dařilo zejména v sezonách 2000-2001, kdy nasbíral 121 bodů a také o pět let později, kdy bodoval sto třiadvacetkrát, přičemž vstřelil 54 gólů.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články