Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jágr zůstává v New Jersey, s klubem podepsal novou smlouvu

Praha – Jaromír Jágr zůstane i v příští sezoně v New Jersey. Na dnešním srazu národního týmu v Praze oznámil, že se s Devils dohodl na nové roční smlouvě. Jágr se také už připojil k reprezentaci a absolvoval s ní první trénink. "Musel jsem čekat do posledního momentu, než se všechno vyřeší. Dá se říct, že jsme domluvení a příští rok budu opět hrát v Devils," uvedl. Ve středu slova Jágra potvrdil i klub.

Jaromír Jágr v dresu New Jersey (vpravo Marek Židlický)
zdroj: AP autor: Julio Cortez

Jágr se už nyní plně soustředí na reprezentaci. Varoval však, že v jeho letech bude chvilku trvat, než si opět zvykne na zápasový rytmus a vyrovná se klubovým neúspěchem. "Poslední dva týdny (základní části) jsme hráli o play-off, byl tak obrovský stres. Pak najednou šanci ztratíš, sezona skončí a všechno z tebe spadne. Dáš si dva týdny volno a pak to znovu rozjet je hrozně těžké," prohlásil Jágr. 

I proto počítá s tím, že v příštích dnech se bude na ledě trápit. "Možná to bude stejné i na mistrovství světa. Nic jiného mi ale nezbývá, než tím projít. Vzdát se to může vždycky. Vydal jsem se na tuhle cestu a nějak to musím protrpět," uvedl.

Jaromír Jágr: "Z mého pohledu jsme měli mužstvo, abychom play-off udělali. A věřím, že pokud se udělají jedna dvě změny, tak máme mančaft na to, abychom ho (za rok) udělali a možná se i dostali dále. Máme perfektního trenéra."

Jágr se už rozhodl, že s reprezentací ve středu odletí do Švédska a představí se v závěrečném turnaji seriálu Euro Hockey Tour. V plánu má odehrát všechny tři zápasy. "Vím, že se tam budu trápit, ale je to jediná šance, jak se do toho dostat. Přes zápasy," zdůraznil. "Nebude to žádná hitparáda, ale budu se snažit to odehrát." 

Přestože odehrál všech 82 zápasů a startoval i na olympiádě, s únavou problém nemá. "Já to mám naopak. Když jsem v zápasovém tempu nebo hodně trénuju, moje tělo se neunaví. Já se cítím špatně, když 14 dní nic nedělám," řekl Jágr.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články