Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jágr zůstává Panterem. Florida s ním prodloužila o rok smlouvu

Florida – I příští sezonu NHL bude Jaromír Jágr hrát v červeném dresu, který má na prsou pantera. Čtyřiačtyřicetiletý český útočník se s Floridou, s níž letos došel do prvního kola play-off, dohodl na nové jednoleté smlouvě.

Sport
zdroj: ČT4

O prodloužení smlouvy mezi Jágrem a Floridou se hovořilo již na konci dubna a generální manažer Panterů Dale Tallon tehdy prohlásil, že legendární osmašedesátku chce v týmu udržet za každou cenu. "Mluvil jsem s ním a chce se vrátit. Čas ukáže. Jsem si jistý, že se nějak dohodneme," řekl.

To se mu nakonec po pár dnech podařilo. S nejproduktivnějším hráčem Panthers základní části letošní sezony se dohodl na nové roční smlouvě, jejíž detaily nebyly zveřejněny. Podle informací deníku Miami Herald má Jágr zajištěný plat čtyři miliony dolarů plus bonusy v maximální výši 1,5 milionu dolarů, čímž by si polepšil. V poslední sezoně měl základní příjem 3,5 milionu dolarů a s bonusy se jeho plat nakonec vyšplhal až na 5,1 milionu dolarů.

"Jaromír je hráč, co patří do Síně slávy a má za sebou vynikající sezonu po boku Aleksandera Barkova a Jonathana Huberdeaua," uvedl Tallon. "Jeho dosavadní výsledky hovoří samy za sebe. Byl ve skvělé kondici a jsme rádi, že bude v našem týmu i v příští sezoně," podotkl Tallon.

Spokojený byl po prodlužení smlouvy i Jágr. "Na Floridě se nám líbí. Proto jsem rád, že jsem se s Panthers dohodl na prodloužení smlouvy o další rok," uvedl na Facebooku. Na Floridu byl vyměněn loni v únoru z New Jersey.

Třetí nejproduktivnější hráč historie NHL nasbíral v základní části tohoto ročníku 66 bodů za 27 branek a 39 asistencí. I díky němu Florida postoupila do play-off, v němž ale hned v prvním kole prohrála s New York Islanders.

V něm sice olympijský vítěz z Nagana a dvojnásobný mistr světa tolik nezářil, ale Floridu to od prodloužení neodradilo. Kromě výkonů si totiž vedení Panterů cení i jeho vlivu na spoluhráče. "Jeho role je klíčová. Jsme rádi, že u nás bude pokračovat," řekl trenér Gerard Gallant, který věří, že v příští sezoně Florida uspěje i v play-off.

Vysoký věk českého útočníka pro něj nepředstavuje problém. "Nejenže hraje pořád dobře a tvrdě dře, ale hraje také hodně minut, protože hrát chce a zaslouží si to tím, jak hraje dobře," podotkl Gallant v průběhu play-off.

Jágra čeká třiadvacátá sezona v NHL. Dosud odehrál v základní části 1629 zápasů, ve kterých nasbíral 1868 bodů za 749 gólů a 1119 asistencí. Postupně vystřídal dresy Pittsburghu, Washingtonu, New York Rangers, Philadelphie, Dallasu, Bostonu, New Jersey a Floridy. Dalších 201 kanadských bodů (78+123) přidal v play-off.

V historickém pořadí NHL jsou na tom lépe jen Mark Messier (1887 bodů) a legendární Wayne Gretzky (2857). Na druhé místo tak Jágr ztrácí jen devatenáct bodů, což by v případě, že bude zdravotně v pořádku, měl v sezoně bez potíží zvládnout. I ve své nejméně vydařené sezoně 2012/13, která byla ale zkrácena výlukou, nasbíral 35 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články