Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Jágr ve Flyers září, rozhodl utkání v Detroitu

New York - Český hokejový útočník Jaromír Jágr zazářil v premiéře v dresu Philadelphie a rozhodl v pátečním přípravném utkání o výhře Flyers na ledě Detroitu 3:1. Nejproduktivnější Evropan v historii NHL si připsal vítěznou branku, zaznamenal i jednu asistenci a byl vyhlášen první hvězdou utkání.

Jaromír Jágr
zdroj: AP Photo autor: Tony Ding

Devětatřicetiletý Jágr, který se do slavné soutěže vrací po třech letech strávených v Kontinentální lize v barvách Omsku, zařídil obrat v utkání už v první třetině. Domácí Red Wings vedli od páté minuty po trefě Fabiana Brunnströma. V 18. minutě vyrovnal i za Jágrova přispění James van Riemsdyk a za 52 vteřin kladenský odchovanec střelou zápěstím stav otočil. Výsledek potvrdil v polovině druhé část Matt Read.

Philadelphia sehrála už čtvrtý přípravný zápas ve čtyřech dnech, ale Jágr se představil poprvé až v Detroitu. Bývalá hvězda Pittsburghu, Washingtonu a New Yorku Rangers nemohla nastoupit ve čtvrtečním klání s Red Wings v kanadském Londonu i kvůli potížím s vízem. 

Po vydařené premiéře prohlásil autor 646 branek a 1599 bodů v NHL, že si ještě musí zvykat na užší kluziště v zámoří po tříletém působení v KHL. "Chvilku mi to asi bude trvat," řekl Jágr deníku Philadelphia Inquirer. "Jsou to dva odlišné sporty se stejnými pravidly," zopakoval svůj názor, který při porovnání hokeje v Evropě a v NHL zastává už delší dobu.

"V Rusku se o hodně více bruslí, tady je zase daleko více větších hokejistů, více klubů hraje past ve středním pásmu a styl hry je agresivnější. Doufám, že mi nebude trvat dlouho, než si zvyknu. Za tři roky, co jsem v NHL nehrál, se hokej změnil," uvedl Jágr.

Do přípravných zápasů v NHL zasáhli i další Češi

V pátečním programu jedenácti zápasů se prosadili i další čeští hokejisté. David Krejčí se podílel jednou brankou na vítězství Bostonu nad New York Islanders 6:3. Nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec letošního play off snížil ve 29. minutě na 1:2, obhájce Stanleyova poháru pak prohrával po druhé třetině 2:3, ale čtyřmi góly v závěrečném dějství strhl výhru na svou stranu. V závěru se Krejčí ještě popral s Justinem DiBenedettem.

Boston - Islanders
zdroj: AP Photo autor: Michael Dwyer

Na vedení Ottawy v duelu proti Montrealu 3:0 se podíleli přihrávkou na úvodní trefu Zacha Smitha bek Filip Kuba a trefou v 32. minutě útočník Milan Michálek. Po jeho gólu ale patřil zápas Canadiens, kteří stihli vyrovnat a o jejich výhře 4:3 po samostatných nájezdech rozhodl Erik Cole.

Michal Řepík při porážce Floridy na ledě Tampy Bay 2:5 korigoval v 57. minutě stav na 2:4. Dvě asistence v dresu vítězů si připsal bek Pavel Kubina. Dvě přihrávky zaznamenal i obránce Minnesoty Marek Židlický a pomohl k vítězství nad Columbusem 4:3 v prodloužení, když asistoval i u vítězné trefy Danyho Heatleyho.

Tampa Bay - Florida
zdroj: AP Photo autor: Chris O\'Meara

Gólman Tomáš Vokounse představil v dresu Washingtonu na ledě Chicaga, do závěrečné třetiny držel čisté konto, ale nakonec nezabránil porážce 2:3. "Hráli jsme první dvě třetiny dobře a Tomáš předvedl několik skvělých zákroků, kterými nás udržel v zápase," pochválil Vokouna hvězdný útočník Alexandr Ovečkin, který si dával za vinu třetí inkasovaný gól ve Vokounově síti.

Zdroj
ČT24, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články