Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Jágr: Udělám vše, abych fanouškům ukázal, že pořád umím hrát hokej

Domácí premiéru v dresu Calgary Flames si Jaromír Jágr asi představoval jinak. Pětačtyřicetiletý útočník musel skousnout debakl 0:6, který jeho novému zaměstnavateli uštědřila Ottawa Senators. Kladenský rodák nastoupil i v elitní formaci, odehrál téměř čtrnáct minut, ale neujala se žádná z jeho čtyř střel. "Když prohrajete takovým způsobem, pokaždé se vám naskytne šance se vrátit," prohlásil s nadhledem.

Podle Jágra nepředvedli Flames chabý výkon, jak by se při pohledu na konečný výsledek mohlo zdát. "Byl to pro nás těžký večer. Podle mě jsme nehráli tak špatně, ale nedostali jsme se k žádným odraženým pukům," litoval.

Druhý nejproduktivnější hokejista v historii zámořské soutěže vidí alespoň částečné pozitivum v tom, že Calgary už v noci na neděli dostane ve Vancouveru šanci na reparát. "To je na tom to dobré. Když prohrajete takovým způsobem, pokaždé se vám naskytne šance se vrátit . A přesně taková příležitost se nám nabízí," konstatoval Jágr.

Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu s Pittsburghem z let 1991 a 1992 si po zápase pochvaloval podporu příznivců Calgary. "Od té doby, co jsem tu podepsal smlouvu, se ke mně fanoušci chovají hezky, což moc oceňuji. Udělám vše, co bude v mých silách, abych jim ukázal, že pořád umím hrát hokej," vzkázal Jágr, pro něhož je kanadský tým devátou štací v NHL.

Proti Ottawě začal olympijský vítěz z Nagana ve třetím útoku po boku Sama Bennetta a Krise Versteega, ale v průběhu první třetiny ho trenér Glen Gulutzan posunul místo Curtise Lazara do elitní formace vedle Seana Monahana a Johnyho Gaudreaua.

"Můžete vidět, že nám Jágr díky své síle na hokejce a tím, jak tvoří hru, přináší čas v útočném pásmu," pochvaloval si Gulutzan přínos českého hráče.

Pětinásobný držitel Art Ross Trophy nastoupil proti Ottawě do svého 1713. duelu v základní části NHL a v tomto ročníku ještě bilanci 1914 bodů za 765 branek a 1149 asistencí nevylepšil. "Musíme se dát dohromady a získat body," zakončil s výhledem na střetnutí ve Vancouveru Jágr.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články