Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Jágr se proti Brnu trápil, ale děkoval fanouškům

Praha - O představení hvězdného Jaromíra Jágra nebyla rekordní návštěva samostatné české ligy v pražské O2 areně ochuzena. Čtyřicetiletý fenomén, který vyprodává při výluce v NHL extraligové haly, stihl vyřešit problém s kyčlí a v dresu Kladna proti Kometě Brno nechyběl. Jágr musel strávit porážku 2:4, ale děkoval fanouškům za skvělou kulisu šlágru 15. kola.

Jágr odstoupil v první třetině čtvrtečního duelu v Karlových Varech, vynechal utkání v Liberci a ještě v pondělí myslel, že bude scházet i proti Brnu. "Já jsem byl v pondělí stoprocentně přesvědčený, že hrát nebudu. Po dopoledním tréninku jsem nemohl vůbec bruslit," řekl Jágr. "Bylo to dané tím, že jsme mysleli, že příčina zranění je někde jinde, než byla. A když jsme na problém přišli, tak už zbýval jen jeden den, ale díky našim masérům a hlavně Pavlu Kolářovi jsem byl schopný se do zápasu dostat," chválil Jágr pomoc vyhlášeného fyzioterapeuta.

Příčina Jágrových problémů byla dlouho tajemstvím. "Já jsem z toho hlavně nechtěl dělat žádnou vědu. Bylo to něco s kyčlí. Měl jsem natažený sval, ale hlavní problém byl z kyčle. To jsem v životě neměl a dá se říct, že to bylo z těch extra tréninků," připsal útočník Dallasu příčinu potíží náročné přípravě, kterou sám absolvuje pro případ startu NHL i po nocích. Jakmile to ale šlo, bylo jasné, že nastoupí. "Pro mě by byla daleko větší porážka, kdybych věděl, že můžu hrát a já bych nešel," prohlásil s tím, že by nic nemělo bránit ani jeho startu v pátek doma proti Vítkovicím.

Je nám líto, video expirovalo.
Jaromír Jágr hodnotí utkání s Brnem

Podle svých slov ale musí zapracovat v tréninku. "Je jedno, jakou hraješ ligu. Když si dáš přestávku pět, šest dní, tak nemůžeš hrát proti nikomu. Ti hráči jsou tak kvalitní, že nemáš šanci, abys v tom zápase něco předvedl," doplnil Jágr. V utkání dokázal v 53. minutě tečí střely Marka Židlického snížit na 2:4, ale porážce nezabránil. "První dvě třetiny jsem se trápil, pak se to trochu zlepšilo. Největší problém bylo právě to, že jsem nebyl dlouho na ledě. I takové zápasy musí člověk prožít, aby se nějakým způsobem posunul dál," podotkl Jágr.

Před sedmnácti tisíci diváky tak bojoval spíše sám se sebou. "Samozřejmě je lepší si vychutnávat zápas, kdy vedeš 4:1. Ne, když se musíš zápasem protrápit a dohrát to na nějaké úrovni, aby to nebyl debakl. Oni nás od prvních minut přehráli a zasloužili si vyhrát," přiznal sportovně Jágr. Fanouškům vzdal hold. "Atmosféra byla skvělá. Já fanouškům děkuji, že se přišli podívat. Většinou to byli fandové Brna, ale na tom nezáleží. Doufám, že ti naši si zápas taky užili, protože my zrovna moc ne," usmál se hořce Jágr.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články