Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Jágr přiletěl domů a potvrdil, že na MS bude hrát

Praha - Viditelně v dobré kondici a dobré náladě přiletěl do Prahy hokejový útočník Jaromír Jágr, který bude hlavní postavou české reprezentace na mistrovství světa. Pro hvězdného kladenského odchovance skončila sezona v ruském Omsku již v polovině března, ale k národnímu týmu se Jágr připojí až příští týden v Liberci, kde si zahraje na závěrečném turnaji seriálu Euro Hockey Tour. Hned po příletu sedmatřicetiletý hráč ujistil, že má stále v plánu na šampionátu ve Švýcarsku startovat. "Už dříve jsem řekl, že když budu zdravý, tak pojedu," uvedl Jágr.

Přestože pro něj klubová sezona skončila už 16. března, zůstal v Omsku až do konce tohoto týdne. "Rozhodl jsem se, že to pro mě bude takhle nejjednodušší," řekl. Navíc vzal v potaz i fakt, že národní tým se teprve tvoří. "Hráči, kteří na mistrovství pojedou, tady nebyli. Kdyby tady byli, přijel bych," řekl Jágr.

Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru se nejprve připravoval sám a poté se spoluhráči z Avangardu, kteří měli po vyřazení ve čtvrtfinále play off Kontinentální ligy dva týdny dovolenou. "Donutit se trénovat sám, bez trenéra, není nikdy jednoduché. Ještě v mých letech... Měl jsem ale k dispozici led, posilovnu a mohl jsem chodit dvakrát třikrát denně na led. Pak jsme měli kvalitní tréninky. Jediný problém může být to, že jsem dlouho nehrál zápas," podotkl mistr světa z roku 2005.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články