Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Jágr nechybí v širší nominaci českých hokejistů do Liberce

Praha - Útočník Jaromír Jágr je podle předpokladů v nominaci českých hokejistů na závěrečný turnaj série Euro Hockey Tour v Liberci, který se bude hrát od 16. do 19. dubna jako závěrečná příprava na mistrovství světa ve Švýcarsku. Hvězda ruského Omsku figuruje v široké třiapadesátičlenné nominaci. Tento víkend se Jágr ve dvou přípravných zápasech v Německu ještě nepředstaví, k týmu by se měl připojit v úterý 14. dubna na srazu v Liberci.

V kádru, který se ještě může měnit, je i 16 hráčů z NHL bez ohledu na to, zda jejich týmy postoupí do play off. Základní část soutěže skončí v neděli 12. dubna. Ve výběru jsou například i gólmani Tomáš Vokoun z Floridy či Ondřej Pavelec z Atlanty, beci Tomáš Kaberle z Toronta, Marek Židlický z Minnesoty, Michal Rozsíval z New Yorku Rangers, ale i Jaroslav Špaček, který po olympijských hrách v Turíně ohlásil konec reprezentační kariéry. V útoku jsou třeba i Aleš Hemský s Alešem Kotalíkem z Edmontonu.

Vedle nich by se do složení zadních řad pro šampionát měli prosadit i zástupci evropských soutěží. Velmi blízko závěrečné sestavě jsou především dvě jména: Rachůnek a Čáslava. Oba by chtěl trenér Růžička do týmu zejména kvůli jejich zkušenosti.



Jágr se v této sezoně představí v dresu národního týmu podruhé. V listopadu nastoupil v přípravném utkání proti Slovensku, které se hrálo v rámci oslav stého výročí českého hokeje v pražské O2 Areně. Na turnaji hrál naposledy v únoru 2006 na olympiádě v Turíně, už po skončení svého angažmá v zámoří však nejproduktivnější Evropan v historii NHL avizoval svou chuť hrát na mistrovství světa. 

Turnaj v Liberci bude pro český tým generálkou na světový šampionát, který se hraje od 24. dubna v Klotenu a Bernu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články