Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Jágr má pomoci s rozvojem čínského hokeje, bude tváří olympijského turnaje v Pekingu

Jaromír Jágr má být tváří hokejového turnaje na zimních olympijských hrách v Pekingu v roce 2022. Informuje o tom Deník N. Jágr bude pomáhat při přípravě a rozvoji čínského hokeje.

Sport
zdroj: ČT4

Jágr byl přítomen jednání prezidenta Miloše Zemana s čínskou vicepremiérkou Sun Čchun-lan v Lánech. Setkání se zúčastnil i někdejší fotbalový reprezentant a současný viceprezident Juventusu Pavel Nedvěd.

Prezidentův kancléř Vratislav Mynář řekl, že Zeman o Jágrovi jednal v Číně už začátkem listopadu s tamními představiteli. Vše prý nyní závisí na postoji čínské strany.

Český hokej se o spolupráci v Číně snaží delší čas. Loni v květnu bylo podepsáno memorandum, které počítá třeba s organizováním přípravných kempů pro mladé hokejisty, výměnou trenérů nebo metodických materiálů.

Hvězdného útočníka a majitele kladenských Rytířů Jágra s Čínou loni spojily spekulace o jeho dalším hokejovém působišti. Jágr se také stal tváří marketingové kampaně čínského výrobce telefonů Huawei. V souvislosti s ním jsou ale na zahraničních trzích zmiňována velká bezpečnostní rizika, hovoří se dokonce o spolupráci s čínskými tajnými službami.

Nedvěd je tváří čínské superligy. Ještě v srpnu 2017 byl přitom rozhádán s čínskou společností CEFC, která Nedvědovi údajně nezaplatila 600 tisíc eur. Přibližně 15,6 milionu korun představovalo odměnu za smlouvu o partnerství na propagaci čínského fotbalu.

Zdroj
ČTK, Deník N

Hlavní zprávy

Nejčtenější články