Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jágr je v nejlepší pětce desetiletí v NHL

New York - Český hokejový útočník Jaromír Jágr patří podle fanoušků do elitní pětky uplynulé dekády v NHL. Současný hráč Omsku dostal v anketě oficiálního webu soutěže druhý největší počet hlasů po brankáři Martinu Brodeurovi z New Jersey. Za měsíc osmatřicetiletý Jágr představuje v hlasování jedinou odchylku od ideální sestavy dekády, kterou v prosinci stanovil panel expertů nhl.com. Na zbylých hráčích, kterými jsou vedle Brodeura obránci Nicklas Lidström, Scott Niedermayer a útočníci Joe Sakic a Alexandr Ovečkin, se odborníci i příznivci shodli.

Jágr, který podle expertů patří za roky 2000-2009 do druhé pětky, v hlasování fanoušků nahradil Jaromeho Iginlu z Calgary. Do druhé formace patří podle fanoušků i stále aktivní gólman Dominik Hašek, jehož nejslavnějším momentem dekády byl triumf ve Stanley Cupu v roce 2002, po němž poprvé na nějaký čas ukončil kariéru.

All-Decade Team NHL:

Martin Brodeur (New Jersey) - Nicklas Lidström (Detroit), Scott Niedermayer (New Jersey, Anaheim) - Jaromír Jágr (Pittsburgh, Washington, New York Rangers), Joe Sakic (Colorado), Alexandr Ovečkin (Washington).

Druhý All-Decade Team NHL:

Dominik Hašek (Buffalo, Detroit) - Scott Stevens (New Jersey), Sergej Gončar (Washington, Boston, Pittsburgh) - Jarome Iginla (Calgary), Sidney Crosby (Pittsburg), Marián Gáborík (Minnesota, New York Rangers).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články