Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Jágr chce hrát na mistrovství světa a zůstat v Omsku

Omsk (Rusko) - Hokejový útočník Jaromír Jágr řekl v rozhovoru pro dnešní vydání listu Sovětskij Sport, že chce hrát na květnovém mistrovství světa v Německu. Osmatřicetiletý kladenský odchovanec by se také nebránil prodloužení svého angažmá v Omsku, kde mu 30. dubna vyprší dvouletá smlouva. Sezona Kontinentální ligy pro Jágra skončila 14. března po rychlém vyřazení v osmifinále play-off od Nižněkamsku. Hvězdný český útočník se poté krátce podíval domů do Kladna a v současnosti je znovu v Omsku, kde trénuje, aby naplnil podmínky smlouvy.

Podle všeho se Jágr také připravuje na světový šampionát, na němž chce hrát i kvůli tomu, aby neměl půlroční pauzu od hokeje až do začátku další sezony. "Dohodl jsem se s reprezentačním trenérem Vladimírem Růžičkou, že mu zavolám za dva nebo tři týdny. Na mistrovství světa chci hrát. Být šest měsíců mimo je v mém věku hodně. To si nemůžu dovolit," řekl Jágr, jenž doufá, že mu v přípravě na MS tvrdý trénink v Avangardu pomůže.

"Musím dřít každý den, abych se udržel ve formě. Šampionát je pro mě velká motivace. Bohužel v úterý jsem si zranil nohu při basketbalu, ale doufám, že to příští týden bude v pořádku," dodal Jágr, který s českým týmem prožil v únoru zklamání v podobě vyřazení ve čtvrtfinále olympijského turnaje. Vedle aktuálních problémů s nohou cítí český útočník stále pozůstatky nárazu od Rusa Alexandra Ovečkina v druhém utkání ve Vancouveru. "Krk pořád bolí. Nebyl čas si pořádně odpočinout, protože už za tři dny po olympiádě hrál Avangard zápas," poznamenal olympijský vítěz z Nagana 1998 a mistr světa z Vídně 2005.

Jágr: Chci ještě něco velkého dokázat

Na šampionátu v Německu už Jágr možná bude vědět, kde bude působit v příštím ročníku. On sám by prý dal přednost setrvání v Omsku, kde hraje od roku 2008. "Rád bych zůstal v Rusku, ale v příští sezoně chci také něco velkého dokázat. Moje kariéra bude brzy u konce a nechci ji zakončit takhle. Ale ještě jsem se opravdu o budoucnosti nerozhodl," řekl nejproduktivnější Evropan v historii NHL.

Jaromír Jágr:

"Rád bych hrál i nadále za Avangard, mám to tam rád. Chtěl jsem pro naše fanoušky něco vyhrát, ale nepodařilo se."

Jágr stále nevylučuje ani návrat do NHL, kde v dresech Pittsburghu, Washingtonu a New Yorku Rangers působil osmnáct let. "A proč ne? Na olympiádě se mi na malém ledě hrálo dobře. Vždycky jsem měl tamní hokej rád, alespoň se při něm nemusí tolik bruslit," dodal dvojnásobný vítěz Stanley Cupu, jehož bilance v prestižní zámořské soutěži se zatím zastavila na 1 599 bodech z 1 273 utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články