Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Jágr chce být s Kladnem v kontaktu i ze zámoří

Kladno - Sledovat zápasy živě a být v těsném kontaktu s realizačním týmem hokejistů Kladna chce být Jaromír Jágr i při svém působení ve Philadelphii. Většinový vlastník klubu, který bude hrát pod novým názvem Rytíři, by rád předával trenérům své poznatky podobně, jako to dělá v letní přípravě. Jágrovi je ale jasné, že až čas ukáže, co mu reálně dovolí nabitý program v NHL, kam se vrací po třech letech strávených v KHL v Omsku.

"Zatím nemůžu říct, jakým způsobem to bude fungovat, protože budu dost vytížený svým hokejem. Pokud bude šance, rád bych se díval na zápasy naživo. Když to nepůjde, rád bych je viděl ze záznamu. To by ale mohlo mužstvu pomoct až v dalších zápasech," řekl dnes Jágr novinářům. Na kemp Flyers do zámoří se chystá přibližně za čtrnáct dnů, start extraligy nestihne. "Myslím si, že kvalitní manažer by měl být schopný změnit styl mužstva během hry. To bude pro mě dost těžké. Pokud by to šlo, tak bych rád své postřehy předával. Já se snažím v klubu pomoct s věcmi na ledě, jako je systém a trénink, kterým rozumím, ale rozhodující slovo mají trenéři."

Sám by měl možná už od další sezony pomáhat Kladnu i na ledě. "Jedině kdyby se mi něco vážného stalo a nemohl jsem pokračovat v hokeji, tak bych na Kladně nehrál. Určitě je to v plánu. Věřím, že do roka nebo do dvou budu na Kladně hrát a doufám, že pomůžu konečně Kladno po dlouhé dovést i k titulu," prohlásil devětatřicetiletý olympijský šampion z Nagana, dvojnásobný mistr světa a dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru.

Jaromír Jágr ke vstupu do klubu:

"Týden po mistrovství světa byly informace, že se klub přestěhuje do jiného města a je jediná šance, jak ho zachránit, když do něj vstoupím já. Neměl jsme moc času na rozhodování. Věděl jsem, že mi nic jiného nezbývá."

Jágr jde ve stopách bývalého spoluhráče a kamaráda Martina Straky, který se postavil do čela plzeňského klubu. Ale žádné rady od něj prý nečerpal. "Bylo to všechno tak rychlé a hektické, že jsem neměl ani čas si s Martinem pohovořit. Myslím si ale, že i když je to stejná situace, tak je každý klub úplně jiný. Má jiné možnosti, chce jít úplně jiným směrem. Možná by bylo dobré získat od Martina některé zkušenosti, ale i tak myslím, že bychom měli jít vlastní cestou," podotkl Jágr.

K velkému posilování na Kladně nedošlo, přestože v minulých dvou sezonách se klub zachraňoval na poslední chvíli. "Všechno se bude odvíjet od toho, jakým způsobem budeme fungovat a jaký hokej budeme předvádět. Těžko říct, jestli budeme posilovat. Já jsem toho názoru, že všichni hráči na Kladně by měli dostat férovou šanci se o místo poprat a ukázat všem kritikům, že hokej hrát umíme, dokážeme se poprat o play off a možná i výš," řekl Jágr.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články