Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Jágr by mohl i v příští sezoně pokračovat ve Philadelphii

Philadelphia - Český hokejový útočník Jaromír Jágr by mohl i v příští sezoně pokračovat v NHL v dresu Philadelphie. Nejproduktivnější Evropan historie slavné zámořské soutěže, který v polovině února oslaví čtyřicáté narozeniny, prohlásil, že by v týmu Flyers rád setrval. Zájem má i klub a generální manažer Flyers Paul Holmgren už začal jednat s Jágrovým agentem Petrem Svobodou. "Uvidíme, jak se to bude vyvíjet," řekl Holmgren. "Byli bychom rádi, aby u nás zůstal," doplnil generální manažer Flyers.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Po třech letech strávených v Kontinentální lize v dresu Omsku podepsal bývalý hráč Pittsburghu, Washingtonu a New Yorku Rangers s Philadelphií jako volný hráč roční kontrakt na 3,3 milionu dolarů. V dosavadních 39 zápasech nasbíral 34 bodů za 12 branek a 22 asistencí. Šest utkání v ročníku vynechal kvůli potížím s třísly. 

Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru a držitel devíti hlavních cen po polovině sezony v dresu Flyers sklízí komplimenty. A je pravděpodobné, že upřednostní pokračovaní v NHL před návratem do mateřského Kladna, které od loňska vlastní.

"Nemyslím, že by to byl problém, protože z mé strany mohu říct, že jsem šťastný. Náš tým se mi hodně líbí a nechci nikam odcházet," řekl Jágr po čtvrtečním ranním rozbruslení. A nijak se nezabývá tím, jestli by jeho příjem měl být v příští sezoně vyšší než nyní. "Kdyby to bylo o penězích, tak bych do NHL nechodil, protože bych si v Rusku mohl vydělat třikrát víc," doplnil Jágr.

"Je příjemné to slyšet," reagoval trenér Philadelphie Peter Laviolette na Jágrův zájem setrvat v NHL. "Je vidět, že si svůj návrat užívá. Je totiž vidět převážně s úsměvem a myslím, že jeho hra na ledě to také ukazuje," prohlásil. Nic na tom nemění ani fakt, že se několik posledních zápasů elitní formaci Jágr, Claude Giroux a Scott Hartnell nevydařilo.

Bez ohledu na Jágrův bodový příspěvek si navíc ve Philadelphii cení jeho přínosu na ledě v zápasech i v tréninku a pozitivnímu vlivu na mužstvo. "Nepotřebuje žádné volno, nepotřebuje to. Je to právě naopak. Má úžasný vliv na naše mladé hráče. Jsou s ním po tréninku, přidávají si nebo jsou na ledě ještě na další trénink," navázal Laviolette.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články