Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Jágr: Budu hrát do té doby, než mi z Dallasu zavolají

Praha - Jaromír Jágr bude v extralize v dresu Kladna působit do té doby, než výluka zámořské NHL oficiálně skončí a vedení Dallasu povolá čtyřicetiletou hvězdu do kempu před začátkem NHL. Jágr to řekl v rozhovoru pro iSport.cz poté, co vedení hráčské asociace NHLPA neoficiálně doporučilo hráčům, aby s rozhodnutím začít hrát v Evropě počkali do 23. října.

"V extralize budu hrát do té doby, než mi z Dallasu zavolají, že se mám hlásit na kempu. V tuhle chvíli se pro nás nic nemění," uvedl Jágr. Majitel středočeského klubu působí v Kladně společně s Tomášem Plekancem, Tomášem Kaberlem, Markem Židlickým a Jiřím Tlustým. Rytíři tak mají v kádru největší zastoupení hráčů z NHL.

Informace o tom, že by hokejisté se smlouvami v kanadsko-americké soutěži neměli v nejbližších dnech nastupovat v Evropě, zveřejnilo vedení Českých Budějovic. Dres Jihočechů totiž měli dnes v přípravě premiérově obléknout Martin Hanzal i Milan Michálek, ani jeden z nich ale proti Plzni nenastoupí. Oficiálně však NHLPA hráče ani agenty o svém doporučení neinformovalo.

Jágr tak počítá s tím, že stejně jako další čtyři kladenské posily nastoupí ve čtvrtek v předehrávce 13. kola na ledě Karlových Varů. "Pokud jde o to doporučení, mně už před pěti lety doporučovali, abych vůbec nehrál hokej, a vidíte, jak to dopadlo," smál se Jágr, který svými výkony pomohl Kladnu k posunu na čtvrté místo tabulky. Na vedoucí Třinec Středočeši ztrácí jen dva body.

Situace v NHL se změnila poté, co v úterý vedení ligy a majitelé klubů nabídli hráčské asociaci NHLPA nové podmínky kolektivní smlouvy, které jsou vstřícnější než předešlé návrhy. Existuje tak šance, že se obě strany v příštích dnech domluví a sezona NHL by podle tohoto návrhu začala již 2. listopadu.

I Jágr si tak uvědomuje, že za Kladno už asi příliš zápasů neodehraje. Po utkání v Karlových Varech se Rytíři v neděli představí v Liberci, v úterý se poté utkají doma s Brnem. Zápas proti Kometě byl přesunutý do pražské O2 areny a je již vyprodaný. "Není vyloučené, že to může být jeden z posledních zápasů za Kladno, protože si myslím, že ještě během listopadu by se NHL skutečně mohla rozjet," dodal Jágr pro iSport.cz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články