Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Já na bráchu, brácha na mě v českém podání. Klan Zohornů se zapsal do reprezentační historie

Jako první bratrské trio v dějinách českého hokeje nastoupili v jednom zápase, dokonce i v jednom útoku. Hynek, Tomáš a Radim Zohornové si v úvodním utkání Švédských her vychutnali unikátní moment, o kterém dlouho snili. "Když jsme šli všichni tři na buly, cloumaly se mnou strašně silné emoce. Fakt nepopsatelné," líčil nejmladší Radim po vítězství nad domácím výběrem 5:2.

Hynek Zohorna v souboji s Joakimem Nygärdem ze Švédska
zdroj: AP autor: Fredrik Sandberg

"Byl to neskutečný zážitek, ještě to vstřebávám. Byl to náš sen a konečně se nám splnil. O to krásnější, že jsme vyhráli," doplnil dvaadvacetiletý hráč.

Právě benjamínek sourozeneckého tria měl v 19. minutě možnost ozdobit svůj druhý reprezentační start brankou, ale neproměnil trestné střílení, které sám vybojoval. "No, mám hodně co zlepšovat. Trošku mě zaskočil Hellberg, protože se ani nepohnul. Já jsem to udělal špatně. Musím se příště polepšit. Byl jsem sice nervózní, ale věřil jsem si, že ho dám," pokračoval Zohorna.

Rodák z Havlíčkova Brodu byl přesvědčený, že musí jet trestné střílení sám, protože byl faulován, ale pravidla se od této sezony změnila.

Na "penaltu" se nominoval víceméně sám. "Dá se říct, že jo. Já si myslel, že ten, kdo je faulovaný, musí jet. Tak to dříve bylo. Pak mi pan Říha říkal, že můžu jet na střídačku a tam se domluvit. Asi to byla chyba, ale pro příště už to vím," popsal kuriózní situaci před nájezdem.

Spolupráci s bratry pilovali i bezprostředními poznatky na střídačce. "Většinou při každém střídání jsme si řekli nějaké drobnosti, jak to budeme hrát. To je ale normální," uvedl Radim Zohorna. Starší a zkušenější sourozenci ho proto nemuseli nijak uklidňovat. "Já jsem byl úplně v pohodě, ani jsem nebyl nervózní."

"Měli jsme i šance, a pokud by ještě dala naše lajna gól, asi by mi tekly slzy. Rodiče by taky určitě brečeli. Jestli nám bude trenér ještě věřit a dá nás znovu k sobě, věřím, že to prolomíme," zakončil Zohorna.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články