Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Islanders se za tři roky přestěhují do Brooklynu

New York - Hokejisté New Yorku Islanders budou mít od sezony 2015/2016 novou domácí halu. Z druhého nejstaršího stadionu NHL Nassau Veterans Memorial Coliseum se přesunou o 30 km západněji do nové haly v Brooklynu, která by pro hokejová utkání měla mít kapacitu 14 500 míst.

Hala Barclays Center
zdroj: AP autor: Kathy Willens

"Ostrované" dosud od svého vstupu do NHL v roce 1972 hráli v Uniondale. Jednání o přestavbě stadionu či přesunu do nového již několikrát probíhala, nicméně nikdy nedopadla úspěšně. O v září dokončenou halu Barclays Center se budou Islanders dělit s basketbalovým týmem Brooklyn Nets, který sem přesídlil z New Jersey. Při basketbalových duelech se na tribuny vejde 17 700 fandů, při hokeji o tři tisíce méně.

"Těším se na naši dlouhou a úspěšnou budoucnost v Brooklynu. Od začátku bylo naším hlavním cílem udržet Islanders v New Yorku," řekl majitel klubu Charles Wang. "Jsem rád, že Islanders zůstanou snadno dostupní fanouškům. Nemusíme se strachovat o jejich budoucnost, zůstanou téměř na stejném místě," uvedl šéf soutěže Gary Bettman.

Newyorský klub, bojující celou čtyřicetiletou historii o přízeň publika se staršími a slavnějšími Rangers, vytvořil v první polovině 80. let jednu z posledních dynastií NHL. V letech 1980-3 čtyřikrát v řadě vyhrál Stanley Cup, v posledních dvou dekádách jsou však Islanders pouze stínem své bývalé slávy. Od roku 2007 se nedokázali propracovat do play-off, v posledním ročníku skončili ve Východní konferenci na předposlední čtrnácté příčce. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články