Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Irgl po dvou letech bez hokeje ukončil kariéru

Úspěšnou kariéru definitivně uzavřel Zbyněk Irgl. Během ní dosáhl na titul juniorského mistra světa či na stříbro mezi dospělými. A úspěšně vybojoval i bitvu se zákeřnou nemocí.

Je nám líto, video expirovalo.
Zbyněk Irgl oficiálně ukončil kariéru

Svůj poslední zápas odehrál Zbyněk Irgl před více než dvěma lety. O konci kariéry však promluvil až nyní. "Pojďme to říci veřejně. Opravdu jsem skončil a pokračovat dále nebudu," vyhlásil Irgl.

Patřil ke hvězdám extraligy, prošel ruskou KHL a s Davosem získal švýcarský titul. Stal se juniorským mistrem světa. Nejvíce ale vzpomíná na akci, po které s Davidem Výborným poslali domů Rusko ze čtvrtfinále mistrovství světa v roce 2006.

"Já jsem to v první fázi zkazil. Pak jsem se z toho naštěstí dostal a dopadlo to, jak to dopadlo," vzpomíná s odstupem.

Nakonec z toho bylo světové stříbro. Ale těžší bitva ho čekala. Na podzim 2014 musel kvůli rakovině na operaci. "Ani doktoři nevěděli, jak to dopadne. Jestli se probudím, a v jakém stavu. Jestli to nebude mít vliv na mozek. Jestli budu schopný normálně fungovat," vypráví dnes už bez obav Irgl.

K hokeji se vrátil a v barvách Třince, Olomouce a Vítkovic se dostal přes 700 extraligových zápasů. Nyní už si ale zvyká na novou roli. "Teď už to sleduji jen z pohledu fanouška," směje se.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články