Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Indiáni rozstříleli poslední Pardubice 8:3, rozhodla druhá třetina

Podruhé za sebou schytaly Pardubice debakl od Plzně. Indiáni navázali na lednovou domácí výhru 11:1 a na ledě posledního týmu tabulky si připsali další vysoké vítězství, tentokrát 8:3. O úspěchu Indiánů rozhodla druhá třetina, kterou Západočeši ovládli 5:1. Dva góly dali plzeňský Petr Kodýtek, jenž připojil i nahrávku, a pardubický Brian Ihnacak, u jehož zásahů si připsal pokaždé asistenci brankář Klouček.

Radost hokejistů Plzně
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Šlo spíš o náhodu, ty asistence byly totožné. Já jsem to zastavil za brankou a obránce Milan nahrál do jízdy na Briana Ihnacaka, který najel do pásma a vystřelil," přiblížil Klouček.

Plzeň se ujala vedení hned z první šance, když přečíslení vyřešil střelou k tyči Eberle. Za necelé dvě minuty vyrovnal v přesilovce Ihnacak, který prostřelil Milčakova ranou přes obránce.

Dynamo drželo s favoritem krok zhruba do poloviny zápasu. Na gól Kindla, který šikovně tečoval před Kloučkem, zvládl ještě za 12 vteřin odpovědět střelou do horního rohu branky Ihnacak.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Plzeň

Za dalších 49 vteřin se ale prosadil Kodýtek a hosté si otevřeli střelnici, když během dvou a půl minuty vstřelili další tři branky.

V 31. minutě se podruhé v zápase trefil z mezikruží Kodýtek a prakticky z totožného místa za minutu skóroval i Jones.

Kloučka, který se asistencí podílel na obou gólech Dynama, nahradil v pardubické brance Kacetl, ale toho o čisté konto rychle připravil ranou od modré Vráblík.

Zatímco Plzeň skoro všechny své příležitosti proměnila, Dynamo ztroskotávalo na Milčakovovi. Zblízka neuspěl Rolinek a samostatný únik nedotáhl Hovorka.

"Čím dříve v zápasech proti týmům z dolní poloviny tabulky ukážeme, kdo je favorit, tím lépe. Nesmíme je pustit do zápasu ani do šancí, je potřeba to zlomit co nejdříve," prohlásil hostující útočník Jan Eberle.

Pardubice zkoušely zápas zdramatizovat. Po nevyužitých šancích Hovorky a Schause se ve 47. minutě prosadil důrazný Cardwell a domácí ožili.

Jenže v 50. minutě dal sedmou plzeňskou branku Indrák a v 53. minutě se v přesilovce trefil od modré Moravčík. Zápas se pak v ofenzivní náladě z obou stran už jen dohrával.

Dynamo Pardubice - HC Plzeň 3:8 (1:1, 1:5, 1:2)

Branky a nahrávky: 6. Ihnacak (Schaus, M. Klouček), 27. Ihnacak (Schaus, M. Klouček), 47. Horký (Mandát, J. Zdráhal) - 5. Eberle, 27. D. Kindl (Pulpán, V. Němec), 28. Kodýtek (P. Straka), 31. Kodýtek (Eberle, P. Straka), 32. Jones (V. Němec), 34. Vráblík (Pulpán, Kodýtek), 50. Indrák (Allen, Kantner), 53. Moravčík (Gulaš, Jan Kovář). Rozhodčí: Šír, Kika - D. Klouček, Komárek. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 7023.

Pardubice: M. Klouček (32. Kacetl) - Holland, Eklund, Schaus, J. Mikuš, Cardwell, J. Zdráhal, Porseland - Hovorka, Bubela, Rolinek - Horký, Mandát, Machala - P. Sýkora, Ihnacak, Marosz - Poulíček, Kloz, Dušek. Trenéři: Lubina, Čáslava a R. Král.

Plzeň: Milčakov - Vráblík, Pulpán, Jones, Allen, L. Kaňák, Moravčík - Gulaš, Jan Kovář, Pour - Eberle, Kodýtek, P. Straka - D. Kindl, Kracík, V. Němec - Indrák, V. Nedorost, Kantner - Preisinger. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články