Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Indiáni obrali Kometu jen o bod, nájezdy rozhodl Mallet

Kometa Brno zvítězila popáté za sebou, když doma porazila vedoucí Plzeň 3:2 po nájezdech. Brňané byli blízko výhře už po základní hrací době, alespoň bod pro hosty ale vybojoval ve hře bez brankáře Stach. Vítěznou branku v rozstřelu si připsal Kanaďan Mallet. Indiáni sice ztratili pátý z posledních šesti zápasů, přesto dál vedou tabulku o osm bodů.

Utkání Kometa Brno - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Brňané v nájezdech uspěli teprve podruhé v sezoně. V prvním kole takto porazili Třinec (5:4), od té doby čtyřikrát rozstřel prohráli.

Do sestavy Komety se vrátil po hostování v Pardubicích útočník Vondráček, který ještě ve středu hrál za Pardubice a gólem pomohl k výhře nad Olomoucí. Naopak na lavičce chyběl asistent trenéra Petr Haken, který byl přeřazen k mladšímu dorostu.

Oba týmy vsadily na rychlý hokej s důrazem v osobních soubojích. Brňané byli střelecky aktivnější, vedoucí gól ale dala Plzeň. V 7. minutě střelu obránce Skleničky tečoval před brankou Pour a Čiliak už na změnu směru kotouče nestačil zareagovat.

Kometě se nabídla příležitost srovnat skóre při přesilovkách, po složitých kombinačních akcích ale soupeřovu branku vážněji neohrozila.

Rušný úvod druhé třetiny provázela častá vyloučení. Plzeň nevyužila čtyřicet sekund dlouhou výhodu čtyř na tři. Brňané postupně přidali na aktivitě, která se odrazila v územní převaze a také v otočení skóre.

Ve 32. minutě se zapsal poprvé v této sezoně do listiny střelců obránce Malec, který prostřelil brankáře Svobodu od modré čáry. Druhý gól přidala Kometa v početní převaze.

Ve 38. minutě nejdříve střelu Krejčíka zastavila tyčka, o pouhých osm sekund později další Krejčíkova rána od modré čáry po teči Hynka Zohorny skončila v plzeňské síti.

Ještě v téže minutě se blýskl několika pohotovými zákroky Čiliak a v jednom případě ho zachránila tyč.

V závěrečné třetině se snažila Kometa čelit náporu soupeře jednoduchou hrou s rychlým vyhazováním kotoučů z obranného pásma. Plzeň zejména v závěrečných minutách měla drtivý tlak a Brňany dlouho držel výborným výkonem Čiliak.

Hostům se podařilo vyrovnat až při power play v 59. minutě. Střelu Gulaše ještě Čiliak vyrazil, po dorážce Stacha mu už puk proklouzl mezi chrániči do sítě. "Měli jsme dát druhý gól dřív. Šance jsme na to měli. Hlavně při naší přesilovce čtyři na tři," litoval Stach.

V prodloužení Plzeň nabídla soupeři po špatném vystřídání lacinou přesilovku, Kometa ji ale nevyužila. V nájezdech byli na brněnské straně úspěšní Havránek a Mallet, na plzeňské skóroval pouze Kratěna.

Kometa Brno - HC Plzeň 3:2 po nájezdech (0:1, 2:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 32. Malec (Bartejs, R. Zohorna), 39. H. Zohorna (Krejčík, M. Erat), rozhodující sam. nájezd Mallet - 7. Pour (D. Sklenička), 59. Stach (Gulaš, Indrák). Rozhodčí: Pavlovič, Pešina - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:8. Využití: 1:0. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Brno: Čiliak - O. Němec, Krejčík, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka - Haščák, V. Němec, Zaťovič - M. Erat, J. Hruška, R. Zohorna - Mallet, H. Zohorna, Havránek - Vondráček, L. Čermák, Dočekal. Trenéři: L. Zábranský st. a Pokorný.

Plzeň: M. Svoboda - Kadlec, Moravčík, Jones, D. Sklenička, Čerešňák, Pulpán, Kaňák - Gulaš, Mertl, Schleiss - Indrák, Kratěna, D. Kindl - P. Straka, Kracík, Stach - Pour, Preisinger, Rubner. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Kamil Pokorný (Brno): "Plzeň hrála výborně, zápas měl kvalitu. Na první inkasovaný gól jsme zareagovali slušně, neboť jsme po zbytek třetiny byli aktivnější. Ve druhé třetině jsme otočili utkání díky využité přesilové hře. Ve třetí třetině byl zápas otevřený. Soupeř hrál hodně aktivně, hnal se za vyrovnáním, měl šance. Ty jsme měli také, ale nevyužili je. Zápas byl o tom, zda se nám podaří odskočit na 3:1, nebo jestli Plzeň díky aktivitě vyrovná. Trochu nás mrzí, že jsme dostali gól v závěru třetí třetiny. Jsem rád, že jsme po dlouhé době nájezdy vyhráli a bereme dva body."

Ladislav Čihák (Plzeň): "V atraktivním utkání se hrálo nahoru dolů. Pro nás začal zápas lépe, neboť jsme vstřelili vedoucí branku. Na poradě jsme si říkali, že se musíme vyvarovat zbytečných vyloučení, protože má Kometa dobré přesilovky. Potvrdila to ve druhé třetině, kdy otočila výsledek. Ve třetí třetině jsme měli trochu nahoru. Snažili jsme se o rychlé protiútoky. Věřili jsme, že vyrovnáme. Měli jsme spoustu šancí. Bohužel jsme dlouho gól nedali, podařilo se to až v závěru. Kometa měla příležitosti také. V prodloužení se po špatném domluvě našich obránců a zbytečném vyloučení zápas zdramatizoval. V nájezdech byla Kometa šťastnější. Za předvedenou hru jsme spokojeni, odehráli jsme velice solidní utkání."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články