Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

I Američané mají slabiny. Pro postup na ledě klidně zemřeme, burcuje Zadina

Bude to velká výzva, jelikož výběr USA na mistrovství do 20 let patří k hlavním favoritům na zlato. Že by z toho měla mít ale česká reprezentace před čtvrtfinále rozklepaná kolena? To Filip Zadina odmítá a před klíčovým střetnutím burcuje k obětavému výkonu. Dle něj má i Amerika slabiny, jen je potřeba jich využít. Přímý přenos sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 2:00.

Filip Zadina v diskuzi s rozhodčím
zdroj: ČTK/AP/ autor: DARRYL DYCK

"Hodně se toho namluvilo, že bychom mohli udělat nějaký výsledek, zatím jsme žádný pořádně neudělali. Triumf na Hlinkově memoriálu už je minulost, lidé žijí z přítomnosti. My jim můžeme ukázat, že jsme dobrý ročník. Je to na nás. Aby pořád jen neříkali, že jsme vyhráli 'nějakého' Hlinku. Chceme umřít na ledě pro to, abychom postoupili dál," řekl útočník Filip Zadina.

Američané jsou jedním z hlavních favoritů na zlato, devatenáctiletý kanonýr ale věří, že jsou překážkou k překonání. "Mají silný tým, ale taky mají slabiny. Každý tým je má, každý hráč. Musíme si je přesně rozebrat na mítinku, trenéři nám řeknou, s jakou taktikou na ně půjdeme. Nějaké slabiny určitě mají, připravíme se na ně," ujistil Zadina.

Nápovědou by mohl být i přípravný souboj v Langley před samotným MS s nepříznivým výsledkem 2:6.

"Potřebujeme hlavně dobře začít. Když inkasujeme, bude se nám těžko dotahovat. A dohánět proti nim třeba dvoubrankovou ztrátu, to by bylo hodně těžké. Musíme hrát s pukem, neodhazovat ho od sebe, nebát se. Nemít z nich respekt, jsou to taky jenom hráči, i když prostě dobří. Nepřišli si sem jen tak zahrát, je to Amerika, která chce turnaj vyhrát. Ale to my taky," prohlásil odhodlaně Zadina.

Je nám líto, video expirovalo.
Dvacítku čeká na MS v Kanadě boj o semifinále s USA

Svěřenci kouče Václava Varadi se netajili tím, že by raději vyzvali ve čtvrtfinále výběr USA než Finy. "Máme tady výborné hráče, kteří se jim dovedou dostat pod kůži, umí takhle hrát. Myslím si, že Američané nejsou extrémně psychicky odolní. I toho bychom mohli využít. Ale stejně rozhodnou góly a chyby, kterých musíme udělat míň," odtušil Zadina.

Očekává velký zápas. Už ten přípravný byl vyhrocený. A pardubický rodák tuší, že některé z více než týden starých konfliktů se mohou přenést i do klíčového duelu.

"Je to možné. Quinn Hughes tam měl bráchu (Jack Hughes), něco se mu asi stalo a on ho šel pomstít. Já bych to na jeho místě taky udělal," nezastíral Zadina.

"Když budeme ty hráče trefovat a dohrávat, tak se budou vztekat. Nemáme se na co šetřit, je to buď anebo. Buď poslední zápas nás všech pohromadě, nebo můžeme hrát ještě dva další úžasné zápasy. Musíme být pokorní, makat na sto procent a věřím, že to dopadne dobře. Čtvrtfinále je jiné, tam se může stát cokoli. Je to i o štěstí," doplnil Zadina.

Boje ve skupině tým zvládl, byť jeho výkony nebyly optimální. "Nálada je dobrá. Strávili jsme spolu Silvestr a vyhráli poslední duel ve skupině, což je důležité. Vždycky je to lepší než mít v hlavě, že jsme ho prohráli. Hráli jsme dobře, vyšly nám přesilovky, za což jsme rádi," připomněl Zadina výhru 4:0 nad Dány, kteří budou hájit příslušnost k elitě.

Hráčům prospěly i dny volna. "Hráli jsme čtyři utkání v šesti dnech, což je náročné. Ale o tom hokej je. Mohli jsme si odpočinout, nabrat sílu a být svěží na další zápasy," pochvaloval si Zadina.

Čekaly se od něho góly, zatím ale nedal ani jeden. A větší příspěvek se očekával i od dalších ofenzivních es české sestavy. "Určitě není optimální, abych nedal gól ve čtyřech zápasech. Ale takový je hokej. Šance mám, prostě mi to nelepí, ale nechci se vymlouvat nebo brečet, že nemám štěstí. Aspoň hraju s pukem a snažím se vytvářet šance pro kluky. Už jsem si z AHL zvykl, že góly nedávám každý zápas. Budu trpělivý a věřím, že to tam spadne, když to budeme nejvíc potřebovat," řekl Zadina.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články