Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hynek: Závěr extraligy by měli řídit zkušení sudí

Praha - Jen čtyři až šest nejlepších a nejzkušenějších rozhodčích by mělo podle pardubického trenéra Pavla Hynka řídit závěrečné zápasy play-off hokejové extraligy. Kouči, jehož tým v semifinále bojuje s Libercem, se moc nezamlouvá nasazování sudích pomocí počítačového programu, které vedení nejvyšší domácí soutěže v tomto ročníku zavedlo.

Pavel Hynek
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Myslím si, že by semifinálové zápasy mělo pískat maximálně šest nejlepších a nejzkušenějších rozhodčích, kteří mají největší respekt. Žádné experimenty," řekl Hynek po čtvrtečním čtvrtém zápase semifinále, který jeho tým vyhrál na severu Čech 3:1 a vyrovnal stav série na 2:2.



Hynek nechtěl hodnotit ani si stěžovat na chyby sudích v jednotlivých zápasech, o otázce nasazovaní rozhodčích v závěru sezony mluvil obecně. "Celá série je vyhecovaná, je to hokej a boj na hraně. Někdy i za hranou. Pro rozhodčí je to hodně těžké, obě mužstva tomu nenapomáhají, a proto si myslím, že do takhle vypjaté situace by neměl nasazovat rozhodčí počítač."

Pavel Hynek:

"Vy to na střídačce můžete krotit, ale emoce jsou obrovské na obou stranách."

Nasazování menšího počtu rozhodčích, jak to bylo zvykem v minulých letech, by prý ulehčilo situaci i hokejistům. Více by se sjednotil metr sudích. "S tím bojujete celou základní část, stejně jako všichni trenéři. Kdyby sérii pískali čtyři rozhodčí, tak ten metr bude plus minus stejný," uvedl Hynek.

Čtyři zápasy semifinále Pardubice - Liberec zatím řídilo sedm hlavních rozhodčích, jen Antonín Jeřábek byl delegovaný do dvou utkání. Martin Fraňo jako jediný rozhodčí zasáhl i do druhé série mezi Plzní a Kometou Brno. V šesti odehraných semifinálových zápasech play-off se dosud představilo deset různých hlavních rozhodčích.

"O současném modelu rozhodla Asociace profesionálních klubů," řekl člen komise rozhodčích Českého svazu ledního hokeje Pavel Halas, který má extraligu na starosti. Zároveň poukázal na skutečnost, že rozhodčí jsou programem losováni i s ohledem na jejich hodnocení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články