Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hübl nechápal, co se v zápase stalo

Mladá Boleslav - Dva zápasy, na které nebude rád vzpomínat, má za sebou brankář hokejistů Mladé Boleslavi Jaroslav Hübl. V úterý v Třinci i dnes doma proti Kladnu střídal již v první třetině po třech inkasovaných brankách a ze střídačky pak sledoval, jak jeho tým směřuje k porážkám. V obou případech sice Středočeši dokázali ve druhé polovině zápasů stav zkorigovat, ale na body nedosáhli.

"Nechápu to. Po Třinci jsme si řekli, že na Kladno vlétneme a budeme hrát zodpovědně zezadu a už v první minutě je Patera sám před brankou. Ve čtvrté minutě pak prohráváme 0:1. Osobně nechápu, co se tam stalo," řekl zklamaný Hübl novinářům po porážce 4:6 od Kladna. Inkasované branky mu na pohodě nepřidají, důležitý je ale prý výsledek týmu. "O to jde. Ztratili jsme body. Za to, co jsme předvedli v první třetině, jsme si je ani náhodou nezasloužili," podotkl Hübl, který si dnes za necelých 12 minut připsal i osm úspěšných zákroků.

Středočechy potkal nevydařený začátek v sezoně už poněkolikáté. "Dostaneme slepené góly, dva tři, a to nás stojí zápas. Pak se sice snažíme dostat zpět, ale stojí nás to hodně sil. Když prohráváme o čtyři branky, tak už není v našich silách zápas alespoň zremizovat," uvedl útočník Jaroslav Balaštík. Vedle nevydařené první třetiny Mladou Boleslav proti Kladnu srazily do kolen hrubé chyby. Jedna přišla ve druhé části poté, co domácí ubránili více než minutovou přesilovku soupeře pět na tři. Ve čtyřech ale chybovali v rozehrávce a Jaroslav Kalla přidal pátý gól.

"Prohrávali jsme o tři góly a chtěli jsme trochu zariskovat. Nepodařilo se a soupeř nás hodně krutě potrestal. To je ale hokej. Kdo nic nevymyslí, ten nic neztratí," podotkl elitní mladoboleslavský střelec a jedna z největších letních posil. Problémem Mladé Boleslavi jsou i zranění obránců. Mimo hru jsou momentálně Jakub Čutta, Martin Dudáš, Josef Jindra nebo Gord Baldwin.

"Je možné, že se to na nás trošku podepsalo, že hrajeme na pár lidí. Ale na to se nemůžeme vymlouvat. Měli jsme zápas zvládnout, protože jsme poté dvě třetiny hráli dobře," uvedl Hübl. Mladou Boleslav prohra s Kladnem mrzela i proto, že přišla o šanci přiblížit se týmům před ní. "Děláme si to těžší, než je nutné. Kdybychom vyhráli, mohli jsme přeskočit Slavii a přiblížit se na dva body Kladnu. Na ledě to ale tak nevypadalo," řekl Balaštík, který však neztrácí optimismus. "Musíme se koukat dopředu. Za dva dny nás čeká další zápas a pak reprezentační přestávka," dodal Balaštík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články