Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hudler zařídil vítězství Detroitu, Jágr bodoval za Flyers

New York - Český hokejista Jiří Hudler rozhodl v úterním utkání NHL o výhře Detroitu 3:2 po samostatných nájezdech v Dallasu. Osmadvacetiletý útočník, který byl vyhlášen první hvězdou zápasu, vstřelil vyrovnávací branku na 2:2 a jako jediný se prosadil v penaltovém rozstřelu. Hudler v nájezdech prokázal technickou šikovnost: oklamal gólmana Richarda Bachmana, kterého si vytáhl na pravou stranu branky, a jednou rukou zakončil akci u druhé tyče. "Je to vždy příjemné, když skórujete takovým způsobem," prohlásil český útočník.

Jaromír Jágr v dresu Philadelphie
zdroj: AP autor: Tom Mihalek

"Naznačil jsem střelu, puk se na chvíli zastavil a byla přede mnou úplně volná branka. Dokonce jsem si i myslel, že to chytil, ale nečekal takové zakončení. Měl jsem štěstí," uvedl Hudler, při němž stálo štěstí i při gólu v základní hrací době. Jeho střela se totiž odrazila od brusle obránce Dallasu Alexe Goligoskiho přímo do branky.

Patrik Eliáš s Petrem Sýkorou patřili mezi hlavní strůjce výhry New Jersey 5:1 nad Winnipegem. Sýkora si připsal gól a asistenci, Eliáš zaznamenal ještě o jednu přihrávku více. Gólman Jets Ondřej Pavelec se do branky dostal v 28. minutě za stavu 0:4 a inkasoval jednou, když ho z dorážky překonal právě Eliáš.

"V první třetině působili unaveným dojmem, ani nás příliš nenapadali. To my jsme odehráli solidní úvodní třetinu, ale moc jsme si toho nevytvořili. Až v prostřední části jsme využili naše příležitosti, dostali se do čtyřbrankového vedení, a to bylo důležité," komentoval průběh utkání Eliáš.

Třebíčský rodák bodoval už pošesté v řadě; během této série vstřelil čtyři góly a na šest nahrál. V čele produktivity českých hráčů v NHL zvýšil náskok před druhým Radimem Vrbatou na šest bodů.

Jaromír Jágr pomohl dvěma asistencemi k výhře Philadelphie 5:1 nad Minnesotou. Skóre zápasu uzavřel v poslední třetině střelou z mezikruží Jakub Voráček, pro něhož to byl sedmý zásah v sezoně.

Jágr, který zaznamenal v předchozích čtyřech utkáních po návratu od zranění třísel jen jednu přihrávku, byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. Se spoluhráči Scottem Hartnellem a Claudem Girouxem byli znovu údernou formací týmu a podepsali se pod tři z pěti branek.

"Byl to náš nejlepší zápas za poslední dobu. Byli jsme první u puků, dobře jsme bruslili, dařilo se nám držet v jejich pásmu. Dělali jsme všechno, o čem jsme se bavili. Ale nebylo to jen o naší řadě, každá řada si dokázala vytvořit tlak a hodně střílela. Je to cenná výhra," poznamenal Hartnell.

Českému brankáři Tomáši Vokounovi se nedostalo podpory od útoku Washingtonu, který vyslal na branku New Yorku Islanders pouhých 17 střel a prohrál 0:3. "V gólmanovi nebyl problém. Nedali jsme gól, k tomu jsme udělali chyby v oslabeních. A když chybujete v oslabeních, skončí to inkasovaným gólem," uvedl trenér Capitals Dale Hunter. Hosté využili dvě přesilové hry, dvakrát se v utkání trefil PA Parenteau.

Milan Michálek a Filip Kuba přispěli jednou asistencí k výhře Ottawy 3:2 v Torontu. Senators v utkání prohrávali už dvougólovým rozdílem, ale poté se nadechli k obratu. Po Michálkově přihrávce zpoza branky se prosadil Daniel Alfredsson, Kubovu střelu dorazil Jason Spezza a srovnal na 2:2. V poslední části pak rozhodl o výhře Ottawy Kyle Turris.

Taky Columbus dokázal otočit nepříznivý stav 0:2, což se mu povedlo poprvé v sezoně, a na vlastním ledě zdolal Edmonton 4:2. Na obratu se podílel jednou asistencí Tomáš Kubalík, za poražené rovněž jednou přihrával Aleš Hemský.

I přes výhru zůstává Columbus nejhorším týmem soutěže. Na opačném pólu jsou New York Rangers, kteří doma přehráli Nashville 3:0. "Majitelé týmu už mluví o Stanley Cupu. Ale musíme to vzít jeden zápas po druhém," prohlásil trenér Rangers John Tortorella.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články