Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hudler přispěl gólem k výhře Detroitu

Detroit - Český útočník Jiří Hudler vstřelil vítězný gól hokejistů Detroitu v nedělním utkání druhého kola play off NHL proti Anaheimu. Hudler se trefil ve 25. minutě, kdy svou třetí brankou v letošním play off zvýšil na 2:0. Red Wings nakonec porazili Ducks 4:1 a ujali se vedení v sérii 3:2 na zápasy. První mečbol na postup do konferenčního finále nevyužila Carolina, která podlehla na ledě Bostonu 0:4, a Bruins tak snížili stav série na 2:3.

Ačkoliv domácí přestříleli Kačery v první třetině v poměru 14:3, branky začaly padat až v prostředním dějství. Úvodním gólem nasměroval Detroit k výhře Johan Franzén, který skóroval 39 sekund před zásahem Hudlera, a připsal si již 18. gól z posledních devatenácti zápasů play off.

Za hosty v 36. minutě snížil Ryan Whitney a Anaheim držel naději na vyrovnání až do 56. minuty, kdy vrátil Detroitu dvoubrankový náskok Darren Helm. Výhru pak pečetil trefou do prázdné branky při power play Henrik Zetterberg. O postupu do finále konference může Detroit rozhodnout v úterý, kdy je na programu na ledě Anaheimu šestý zápas.

Carolina nedostala v Bostonu šanci

Boston vykročil za vítězstvím už v první třetině, kterou vyhrál 2:0. V dalších dvou dvacetiminutovkách pak přidal vždy ještě jeden gól. V třetím dějství se za již rozhodnutého stavu na ledě pořádně jiskřilo a rozhodčí rozdali celkově přes 80 trestných minut.

Hrdinou vypjatého duelu se stal útočník Phil Kessel, který vstřelil dva góly. Brankář Tim Thomas potřeboval k prvnímu čistému kontu v play off v kariéře pouhých 19 úspěšných zákroků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články